Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 19.4. – svátek slaví Rostislav

Massey Ferguson vylepšil své lisy na kulaté balík. Pomohou zvyšovat kvalitu píce

Zveřejněno: 5. 10. 2021

Massey Ferguson představil řadu významných vylepšení lisů na kulaté balíky MF RB a kombinací lisů a baliček MF Protec pro sezónu 2022. Tato vylepšení pomáhají dále zvyšovat kvalitu píce a také umožňují uživatelům specificky vybrat funkce, které potřebují, aby odpovídaly jejich plodinám a podmínkám.

Obsluha se může rozhodnout použít buď síť nebo fólii k dokončení balíků a jednoduše mezi nimi přepínat za méně než dvě minuty pomocí systému Rapid Reload System.

Massey Ferguson nyní nabízí další možnost balení do fólie u kombinace lisu a baličky MF RB F Protec. Může být instalována stejně jako balení do sítě, což obsluze umožňuje zvolit si nejvhodnější balicí materiál pro plodinu, podmínky a další požadavky.

Balením do fólie místo použití sítě vznikají balíky s vyšší hustotou, které obsahují méně kyslíku, což zlepšuje kvalitu píce a snižuje ztráty při skladování. Klesá také riziko propíchnutí a fólie pomáhá zachovat skvělý tvar balíku, což zlepšuje stabilitu při stohování.

Massey Ferguson nyní nabízí další možnost balení do fólie u kombinace lisu a baličky MF RB F Protec.
Massey Ferguson nyní nabízí další možnost balení do fólie u kombinace lisu a baličky MF RB F Protec.

Obsluha se může rozhodnout použít buď síť nebo fólii k dokončení balíků a jednoduše mezi nimi přepínat za méně než dvě minuty pomocí systému Rapid Reload System. Ten pojme až tři role sítě, fólie nebo jejich kombinace.

Náhradní role sítě nebo fólie se nakládají pohodlně ze země pomocí systému Comfort Load. To umožňuje obsluze postavit roli svisle na dlouhé nakládací rameno, což značně usnadňuje její zvednutí do vodorovné polohy, než je zasunuta do pozice a na podpěrný válec.

Stejná fólie se používá k vázání a balení balíků a lze ji recyklovat - na rozdíl od sítě, kterou je třeba oddělit.

Nová volitelná nádržka na vodu u modelů MF RB F Protec a MF RB V Protec umožňuje obsluze umýt si ruce po výměně rolí sítě nebo fólie nebo po jiných údržbových pracích. Dodává se i s dávkovačem mýdla ve víku.

Nové volitelné balíčky Massey Ferguson „Silage“ a „Comfort“ jsou k dispozici pro řady MF RB F a V Xtra (lisy s pevnou a proměnnou komorou) a také pro řadu MF RB F a V Protec (lis/balička). Obsahují nejoblíbenější specifikace pro konkrétní úkoly a pomáhají uživatelům přizpůsobit si lisy přesně podle jejich plodin a operací. Ti, kteří hledají optimální funkce a flexibilitu, si mohou stroj objednat s oběma balíčky.

Převodovka s vyšší kapacitou

Pro stroje MF RB F Xtra a MF RB F Protec je nyní k dispozici vylepšená převodovka s otáčkami 1 000 1/min. Díky schopnosti přenášet o 20 % větší výkon dochází ke zlepšení kvality sečení u nejtěžších plodin při snížení spotřeby paliva.

Lisy MF RB F a MF RB V mohou být nyní na přání vybaveny zabudovaným držákem náhradních nožů, který může obsahovat 13, 17 nebo 25 náhradních nožů. Usnadňuje se tím přidávání nebo odebírání nožů na poli, což umožňuje rychlou změnu délky řezu podle plodiny a podmínek.

Další modernizace lisů

Massey Ferguson rovněž představil řadu dalších vylepšení a možností pro lisy, které jsou všechny navrženy tak, aby usnadňovaly obsluhu a zlepšovaly kvalitu píce. Patří sem nová možnost otočného oka o průměru 40 mm, které je speciálně navrženo pro potřeby uživatelů v některých evropských zemích.

Všechny lisy MF RB V s proměnnou komorou jsou nyní vybaveny novým systémem balení do sítě. Ten obsahuje hydraulicky poháněný dopravník, který dále zvyšuje výkonnost a spolehlivost za všech podmínek.