Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 16.4. – svátek slaví Irena

Originální díly Kverneland jsou opatřené plátky karbidu wolframu. Styčné plochy chrání před poškozením a rychlým opotřebením

Zveřejněno: 13. 10. 2021

Společnost Kverneland určuje trendy v zemědělství již mnoho let. Mnoho inovativních prvků se už stalo nedílnou součástí konstrukce různé techniky pro zemědělskou prvovýrobu. Platí to nejen o konstrukci strojů, ale také o opotřebitelných náhradních dílech. Stejně jako se u pluhů staly pojmem systémy jištění orebních těles Auto-Reset nebo systém plynulé změny záběru Variomat, u náhradních dílů se staly těmito pojmy otočné dláto, systém Quick fit a Knock On.

Vysoce kvalitní pásky karbidu wolframu jsou aplikovány na XHD díly Kverneland, aby ochránily styčné plochy před poškozením a rychlým opotřebením.

Kverneland nyní představuje další novinku v oblasti opotřebitelných dílů. Je to skupina dílů s označením XHD. To je označení pro díly opatřené na opotřebitelných částech plátky karbidu wolframu.

Vysoce kvalitní pásky karbidu wolframu jsou aplikovány na XHD díly Kverneland, aby ochránily styčné plochy před poškozením a rychlým opotřebením. Každý díl řady XHD je jiný, a jeho provedení je unikátní dle jeho určení. Co mají ale společného, je vyváženost mezi životností a cenou. Každý díl je navržen tak, aby byla zaručena vysoká odolnost prosti opotřebení při zajištění dostatečném pružnosti.

Opotřebitelné díly XHD jsou navrženy podle zkušeností z těch nejextrémnějších podmínek. Vysoce abrazivní půdy znamenají vysokou zátěž pro opotřebitelné díly, což v důsledku znamená rychlé opotřebení, a tedy častější výměnu těchto dílů.

Mnohé neoriginální díly používají metodu aplikace karbidu wolframu na ocel bez tepelného zpracování. Kverneland rozumí důležitosti rovnováhy mezi kvalitou základního dílu a použitých plátků. Proto používá tepelně zpracované díly pro výrobu dílů XHD. Pro zajištění hladkého toku zeminy je důležité, aby nosný materiál vydržel také co nejdéle. Ideální kombinace tepelně zpracované oceli Kverneland spolu s karbidem wolframu jsou nejlepší zbraní do extrémních podmínek.

V provedení XHD budou nyní dostupné díly na pluhy Kverneland (ostří, dláta, výměnné díly, plazy a ostří předradličky), hřeby na rotační brány a dláta podmítačů. Jen s originálními díly bude Váš pluh skutečně KVERNELAND.