Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 26.4. – svátek slaví Oto

Nárazník pro traktory AGRIbumper je holandským vynálezem ke zvýšení bezpečnosti

Aktualizováno: 6. 3. 2017

Dopravní nehoda v Nizozemsku položila základ pro myšlenku, aby traktory byly bezpečnější na silnici a zlepšily si pověst v provozu.

AgriBumper

Všechno to začalo téměř před čtyřmi lety, kdy Holanďan Martin Bloemendal ve svém traktoru Fendt 930 měl nehodu, kdy "skončil na stromě". Utrpěl lehká zranění a dostal nápad. Ptal se sám sebe, proč traktory nemají nárazník. Pomyslel si, co by se stalo, kdyby se střetl s automobilem. Svoji myšlenku dotáhl dokonce a vynalezl produkt s názvem AgriBumper, který také ukázal na veletrhu Agritechnica. Dnes spolupracuje s významnými výrobci traktorů.

Nárazník AgriBumper je vyroben z 25 mm tlustých ocelových plechů, které mohou být v barvě traktoru. Nárazník je především určen pro traktory, které tráví hodně času na silnici. Na nárazníku jsou umístěna LED světla, tudíž se traktor stává v noci ještě lépe viditelným. Nárazník může plnit i úlohu předního závaží. Hmotnost může dosahovat až 1600 kg. 

Nárazník může přispět ke zlepšení bezpečnosti silničního provozu, zatímco farmář může mít závaží v nárazníku. Montáž nárazníku trvá 40 minut a není omezeno používání PTO a předního závěsu.Produkt bude prezentován na veletrhu SIMA 2017.

Autor: Milan Jedlička
Foto: AgriBumper

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.