AgroEcoPower na Techagro 2024. Pavilon P, stánek 056
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Nesený secí stroj Sky MaxiDrill M320 má tři dělené zásobníky

Zveřejněno: 24. 2. 2022

Na konci loňského roku společnost Sky Agriculture rozšířila řadu secích strojů Sky MaxiDrill o nový model M320. Za zmínku stojí zejména tři oddělené zásobníky osiva a jednotlivé dávkovací jednotky, které jsou ovládány z centrální části na zadní straně secího stroje.

Sky Agriculture dokázalo u secího stroje Sky MaxiDrill M320 integrovat tři zásobníky na osivo, aniž by se omezila snadná manipulace.

V souladu s nejnovějšími agronomickými poznatky nabízí secí stroj Sky MaxiDrill M320 možnost současného použití několika komponent (meziplodiny, směsi obilovin, hnojiva a další), čímž se šetří vstupy a náklady a zároveň se zvyšují výnosy. Aby bylo možné tyto výzvy splnit, byl secí stroj Sky MaxiDrill M320 vyvinut ve spolupráci s Global Design.

Sky Agriculture především dokázalo u secího stroje Sky MaxiDrill M320 integrovat tři zásobníky na osivo, aniž by se omezila snadná manipulace. Kalibrace stroje byla zjednodušena a je přesnější díky centrálnímu ovládání, které snižuje riziko chyby při měření a urychluje proces kalibrace. Pro tento účel bylo vyvinuto speciální ovládací rozhraní. Ovládání je umožněno prostřednictvím terminálu ISOBUS.

Přesný výsev je u každého secího stroje klíčový, a proto je nový secí stroj Sky MaxiDrill M320 vybaven výsevní lištou Cultidisc.
Přesný výsev je u každého secího stroje klíčový, a proto je nový secí stroj Sky MaxiDrill M320 vybaven výsevní lištou Cultidisc.

Pro zajištění bezpečnosti uživatelů byl usnadněn přístup ke třem zásobníkům a dávkovacím jednotkám přes plošinu a schody. Umýt si lze i ruce čistou vodou, aniž by bylo znečištěno hnojivo nebo osivo.

Přesný výsev je u každého secího stroje klíčový, a proto je nový secí stroj Sky MaxiDrill M320 vybaven výsevní lištou Cultidisc, která si díky přítlaku 120 kilogramů snadno poradí s každou výzvou. Přítlačný válec zaručuje velmi vysokou přesnost výsevu a také intenzivní kontakt osiva s půdou a naprosto homogenní vzcházení rostlin. Produktivita a snadné používání jsou jako vždy nejvyššími prioritami společnosti Sky Agriculture, a proto je tato secí lišta vybavena také utěsněnými ložisky, která nevyžadují žádnou údržbu (mazání). Nový secí stroj Sky MaxiDrill M320 může automaticky řídit spuštění/zastavení dávkovacích jednotek na souvrati a umí pracovat i s GPS.

Secí stroj stroj Sky MaxiDrill M320 je k dispozici s pracovním záběrem tři nebo čtyři metry.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Sky Agriculture

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.