Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 27.4. – svátek slaví Jaroslav

New Holland využívá virtuální realitu a platformu metaverse pro školení zaměstnanců i zákazníků

Zveřejněno: 28. 2. 2024

New Holland využil 36. ročník výstavy Rural Coopavel v Cascavelu v brazilském státě Paraná k prezentaci svých nejnovějších zemědělských inovací – včetně nových inovací v oblasti přesného zemědělství a vzdělávání ve speciální oblasti digitálního zemědělství.

New Holland využívá virtuální realitu a platformu metaverse pro školení zaměstnanců i zákazníků.

Na výstavě byla představena nová řešení vyvinutá týmem New Holland pro technické a zákaznické školení prodejců, která využívají náhlavní soupravy pro virtuální realitu a platformu metaverse pro školení partnerů, prodejců, zákazníků a studentů, kteří se mohou připojit z různých míst a mohou se učit, aniž by museli být fyzicky u stroje na poli.

Řešení metaverse využívá výhod virtuálního imerzivního prostředí k propojení instruktora s více studenty, ať jsou kdekoli. V režimu virtuální reality probíhá školení individuálně, zatímco režim samoučení znamená sledování stejné metaverze, ale bez interakce jedné nebo více osob během činnosti.

Výhod tohoto nového řešení je více. Školení lze provádět ve zcela bezpečném prostředí a naučit tak prvním krokům obsluhy i nezkušené uživatele. Poskytuje naprostou flexibilitu výuky – díky metaverzi se studenti a instruktoři připojují z různých míst a učí se a vyučují, aniž by museli být u fyzického výrobku nebo v provozním poli. Navíc urychluje rychlost výuky – během několika minut může student projít celým procesem obsluhy, než přejde ke skutečnému výrobku, což mu dodá pocit jistoty.

V současné době je tento výukový režim k dispozici na sklízecí mlátičce New Holland CR EVO 7.90, kde je možné provést kompletní sklizňovou operaci, projít si stroj pro úplné rozpoznání produktu, vylézt do kabiny a provést všechny provozní povely. Obsluha může sklízet sójové pole, nacvičit si manévr na souvratích a vyložit zrno do nákladního automobilu.

Pro postřikovač New Holland Defensor 2500 je k dispozici další školení. Zde technologie umožňuje uživateli prohlídku výrobku a interakci s hlavními komponenty a funkcemi, kompletní obsluhu a postřikování se všemi ovládacími prvky v kabině.