Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 27.4. – svátek slaví Jaroslav

Nová funkce IntelliSense u lisů New Holland BigBaler automatizuje klíčové funkce lisu a traktoru

Zveřejněno: 8. 11. 2023

Nová volitelná funkce IntelliSense pro lisy New Holland BigBaler nabízí možnost zvýšení produktivity, kvality balíků, úspory paliva a komfortu obsluhy díky automatizaci klíčových funkcí lisu a traktoru.

Nová funkce IntelliSense u lisů New Holland BigBaler automatizuje klíčové funkce lisu a traktoru.

Ruční obsluha lisu New Holland BigBaler vyžaduje dlouhé hodiny nepřetržitého soustředění obsluhy, která musí pravidelně sledovat řádek hmoty před sebou, sledovat jeho hustotu a plnění lisu materiálem, aby se zabránilo přetížení a zablokování lisu. Podle toho musí upravovat pracovní rychlost.

Díky proaktivní automatizaci řízení traktoru podle řádku hmoty a úpravě rychlosti s ohledem na objem hmoty zbavuje systém IntelliSense obsluhu výše popsaných požadavků. Srdcem systému je senzor LiDAR (Light Detection and Ranging) umístěný v přední části střechy kabiny traktoru. Ten vysílá několik metrů před traktor laserový impuls, který se odráží od řádku s hmotou. Systém automaticky upraví řízení, které je pak vyladěno nejen podle řádku, ale také podle snímačů zatížení lisu, čímž je zajištěno rovnoměrné naplnění lisovací komory.

Systém New Holland IntelliSense může pracovat za denního světla i v noci a je připraven vypořádat se s prašnými podmínkami, nízkokontrastními cíli, což přináší skvělou kvalitu balíků, úsporu paliva a poskytuje velký komfort obsluze při dlouhých pracovních dnech, a dokonce i v noci.

Sledování řádku senzorem LiDAR se také používá k řízení rychlosti traktoru, jejímu snížení v případě potřeby, aby se zabránilo přetížení, a zvýšení v případě lisování menšího množství hmoty. Tím se výrazně zvýší produktivita, protože systém nastaví pojezdovou rychlost vždy na optimální hodnotu.

IntelliSense nabízí obsluze dva režimy asistovaného lisování, které lze používat kombinovaně nebo nezávisle na sobě.

Systém New Holland IntelliSense je k dispozici u všech modelů PLUS od konce roku 2023 a u všech modelů HD od roku 2020. Může fungovat se všemi traktory New Holland T7 LWB, T7 HD a T8 AutoCommand vybavenými systémem ISOBUS třídy 3 s odemknutým řízením a regulací rychlosti. Byla rovněž vyvinuta specifická intuitivní obrazovka, která poskytuje jednoduchý přehled o funkcích Intellisense a klíčových hlavních informacích. RTK signál není nutný.