Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 29.4. – svátek slaví Robert

Nová pneumatika Bridgestone VX-R TRACTOR s širokým běhounem a dlouhou životností

Zveřejněno: 14. 6. 2023

Bridgestone představil produktovou řadu prémiových pneumatik Bridgestone VX-R TRACTOR, které se vyznačují širokým běhounem s mimořádnou trakcí a dlouhou životností. Pneumatika Bridgestone VX-R TRACTOR poskytuje zemědělcům záběrové bloky běhounu přesně tam, kde je to zapotřebí, aby byly dlouhodobě zajištěny vynikající výkony.

Nová pneumatika Bridgestone VX-R TRACTOR s širokým běhounem a dlouhou životností.

Pneumatika Bridgestone VX-R TRACTOR má velkou šířku běhounu, čímž se odlišuje od ostatních pneumatik. Díky tomu nabízí tři klíčové benefity:

Trakce širokého běhounu: Všechny pneumatiky Bridgestone VX-R TRACTOR mají šířku běhounu, která je minimálně stejně velká jako nominální šířka pneumatiky (udávaná v rozměru na bočnici). Tím vzniká větší styčná plocha pneumatiky s půdou a maximální trakce evolventních záběrových bloků.

Dlouhá životnost: Díky šířce běhounu, která se rovná nominální šířce pneumatiky, a vysoce otěru odolné směsi se prodloužila životnost pneumatiky. Pneumatika Bridgestone VX-R TRACTOR používá stejnou vysokovýkonnou běhounovou směs jako důvěrně známé pneumatiky Bridgestone VT-TRACTOR a Bridgestone VX-TRACTOR.

Vynikající jízdní komfort: Široký běhoun znamená větší styčnou plochu na silnici pro plynulou a komfortní jízdu.

Produktová řada Bridgestone VX-R TRACTOR byla zkonstruována s optimalizovanými odvalenými obvody pneumatik pro všechny kombinace rozměrů PŘEDNÍCH A ZADNÍCH pneumatik. Díky tomu může jak traktor, tak pneumatika podávat maximální výkony v optimálním předběhu přední nápravy. Dosáhne se tím snížení spotřeby paliva, prodloužení životnosti pneumatik, vyšší trakce a rovněž optimalizace ovladatelnosti traktoru a výkon poháněcího řetězce.

Produktová řada pneumatik Bridgestone VX-R TRACTOR posouvá díky technologii ENLITEN zemědělce blíž k udržitelnějšímu obhospodařování krajiny bez kompromisů z hlediska provozních vlastností pneumatiky. V souladu s iniciativou Bridgestone E8 Commitment a dlouhodobou ekologickou vizí společnosti byla produktová řada Bridgestone VX-R TRACTOR, která je první řadou zemědělských pneumatik Bridgestone s technologií ENLITEN, zkonstruována s cílem podpořit splnění závazku společnosti v oblasti trvalé udržitelnosti.

Řada pneumatik Bridgestone VX-R TRACTOR, vyvinutá a vyráběná v Evropě, je vhodná pro montáž na všechny typy traktorů a lze ji kombinovat s pneumatikami jakýchkoli dalších značek. Pro pneumatiky se doporučuje tlak 1,6 baru. V roce 2023 budou pneumatiky VX-R TRACTOR k dispozici ve 23 rozměrech – dalších 23 rozměrů bude představeno v roce 2024 s profilovými čísly 65, 70 a 85 pro ráfky s průměrem od 24 do 38 palců.

Waggas Ahmad, ředitel divize pneumatik pro trh náhradní spotřeby a prvovýbavu užitkových vozidel ve společnosti Bridgestone EMIA, řekl: „Ve společnosti Bridgestone jsme přesvědčeni o tom, že zemědělství je životní mízou našeho světa. Proto neustále posouváme výkonnostní limity zemědělských pneumatik, abychom zemědělcům poskytovali nejlepší řešení. Představením pneumatiky Bridgestone VX-R TRACTOR reagujeme na požadavky zemědělců, kteří potřebují udržitelnější pneumatiky minimalizující utužování půdy. Tato produktová řada nám umožňuje dosáhnout nové dimenze dlouhodobých výkonů zemědělské pneumatiky, a současně také přispívá k přechodu k udržitelnějšímu zemědělství.“

Představení nové aplikace AGRO-TYRE-PRESSURE

Bridgestone představuje aplikaci AGRO-TYRE-PRESSURE pro chytré telefony, která vznikla dalším vývojem funkcí aplikací pro zemědělské pneumatiky Bridgestone a Firestone, představených poprvé v roce 2017. Nová aplikace pomáhá zemědělcům stanovit správný tlak pro jejich zemědělské pneumatiky od řady různých značek. Tato aplikace, vyvinutá společností Bridgestone ve spolupráci s ostatními výrobci pneumatik, usnadňuje zemědělcům nalezení správného tlaku v pneumatikách pro všechny používané zemědělské stroje – a to vše pomocí jedné aplikace. Zemědělci nyní již nemusí používat aplikace od jednotlivých značek při vyhledávání informací o správném používání pro každý zemědělský traktor a další kolové stroje. Správný tlak v pneumatikách každého stroje maximálně prodlužuje životnost pneumatik, zvyšuje trakci, snižuje spotřebu paliva a minimalizuje utužování půdy.