Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 20.4. – svátek slaví Marcela

Nové dopravníky Grimme jsou k plodinám šetrné a nabízí funkce pro jednoduché ovládání

Zveřejněno: 18. 1. 2022

Pro sezónu 2022 představuje společnost Grimme zcela nově vyvinuté skladové dopravníky řady SL 900 a SL 700, které kombinují nejvyšší výkonnost s optimální ochranou plodin a uživatelsky přívětivou obsluhou. Dopravníky lze použít mimo jiné ke skladování brambor, cibule, červené řepy, celeru a dalších plodin.

Dopravníky Grimme lze použít mimo jiné ke skladování brambor, cibule, červené řepy, celeru a dalších plodin.

Nová řada Grimme SL 900 navázala na úspěšnou řadu Grimme SL 80. Oproti předchozímu modelu ale byla šířka pásu zvětšena z 800 mm na 900 mm. Tvar žlabu dopravního pásu byl rovněž optimalizován, aby bylo dosaženo ještě vyšších výkonů. Rychlost pohybu pásu lze také snížit, aby byla zajištěna ochrana plodin.

Řada Grimme SL 900 zahrnuje dva modely, Grimme SL 916 s dopravními délkami od 9,7 m do 16,5 m a SL 919 s dopravními délkami od 11,2 m do 19,5 m. Jako volitelná výbava je pro oba modely k dispozici "Quantum feeding conveyor", který zajišťuje trvale nízkou výšku pádu bez ohledu na úhel natočení dopravníku.

Nová řada dopravníků Grimme SL 700 je vybavena dopravním pásem o šířce 66 cm a délce 16,5 m. Stejně jako řada Grimme SL 900 má nyní i řada Grimme SL 700 nové intuitivní ovládání.

Za pomocí funkce Grimme StoreMatic-BASIC dopravník změní směr otáčení. Další volitelně dostupná funkce Grimme StoreMatic-PLUS dokáže pomocí ultrazvukových senzorů na horním konci dopravníku detekovat stěny skladu nebo překážky. Pomocí funkce Flow Control obsluha zapíná a vypíná celou skladovací linku v definovaném, řízeném pořadí. Nejdůležitější funkce dopravníku lze ovládat pomocí volitelného rádiového dálkového ovládání.

Všechny funkce dopravníků Grimme lze obsluhovat na dotykovém terminálu CCI 800.
Všechny funkce dopravníků Grimme lze obsluhovat na dotykovém terminálu CCI 800.

Všechny funkce dopravníků Grimme lze obsluhovat na dotykovém terminálu Grimme CCI 800. Díky novému uživatelskému rozhraní na terminálu CCI 800 je obsluha stroje přehledná. Jasně zobrazené jsou i údaje ze snímačů. Nastavení, jako jsou rychlosti, šířky otáčení nebo výšky ukládání, lze uložit a vyvolat jako scénář s odkazem na místo ukládání a plodinu.

Nová generace dopravníků Grimme na první pohled zaujme štíhlou konstrukcí. Protizávaží je uspořádáno po stranách podvozku. Tím se snižuje hromadění zeminy a nečistot na podvozku a výrazně se zjednodušuje servis. Oje lze snadno vyklopit, demontáž není nutná.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Grimme

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.