Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 24.4. – svátek slaví Jiří

Nové kompaktní rameno TecLine-L pro tažené postřikovače Tecnoma přináší řadu vylepšení

Zveřejněno: 17. 6. 2019

Nové rameno TecLine-L, které se vyznačuje kompaktností, je k dispozici s pracovním záběrem od 30 do 39 metrů a je určeno pro tažené postřikovače Tecnoma řady Tecnis s objemem nádrže 3500 až 6000 litrů.

Nová ramena TecLine-L na taženém postřikovači.

Rameno bylo již prezentováno na veletrhu Agritechnica v roce 2017. Ale až nyní je uvedeno na trh. Díky mechanismu skládání se složí tak, že postřikovač má šířku pouze 2,55 m. Postřikovač s tímto ramenem se tak se stává kompaktnější, bezpečnější na silnici a také stabilnější. Jízda by měla být též méně náročná než u postřikovače s konvenčním ramenem. Riziko kontaktu ramene s kabinou traktoru je nulové. I ve složené pozici je snadný přístup ke všem částem postřikovače.

Pří výrobě TecLine-L bylo použito více vrstev materiálu jako je ocel a hliník. Rameno je více stabilnější a robustnější. Díky konstrukci není na konci rameno těžké, tím pádem se snižuje mechanické namáhání hlavních ramen. Hlavní rameno se skládá z ocelové konstrukce složené ze dvou horizontálních profilů a svařované trojúhelníkové konstrukce.

Speciální zavěšení v kombinaci se systémem "Smart-Active" zajišťuje stabilitu ve svahu a naklonění na nerovném terénu. K dispozici jsou však i tři další úrovně zavěšení, jako je například vzduchem odpružená náprava AXAIR. Rameno může být vybaveno systémem udržování výšky nad porostem TOPFIELD II. Jeho provoz je založen na použití gyroskopu a 5 ultrazvukových senzorů. K ramenu jsou standardně dodávány držáky trysek Pentix SP namontované na trubkách z nerezové oceli (průměr 19 mm). Je možné namontovat až 5 sad různých trysek Nozal pro nejrůznější aplikace. Rameno může být vybaveno i příslušenstvím AGP (plynulá cirkulace kapaliny ramenem) a až 18 sekcemi, systémem OSS+ (Optimal Spray System) nebo NCIS (systém variabilní dávky postřiku). Co jistě obsluhy ocení je nové volitelné osvětlení v plném spektru a 2 nebo 4 světla LED Bluebeam. Postřikové potrubí může být chráněno hliníkovými přepážkami SprayDrive.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Tecnoma

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.