Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 26.4. – svátek slaví Oto

Nový elektrický nakladač Weidemann Hoftrac 1190e bez emisí s lithium-iontovou baterií

Zveřejněno: 5. 10. 2022

Společnost Weidemann představila svůj inovovaný elektrický kloubový nakladač Weidemann Hoftrac 1190e s lithium-iontovou baterií.

U nového elektrického nakladače Weidemann Hoftrac 1190e lze vybírat z různých typů kabin.

Kompaktní, plně elektricky poháněný kolový nakladač má u firmy Weidemann již svou tradici: Weidemann Hoftrac 1190 se úspěšně sériově vyrábí od roku 2015. Weidemann nyní představil svůj inovovaný elektrický kloubový nakladač Weidemann Hoftrac 1190e s lithium-iontovou baterií. Nakladač lze snadno přepravovat na 3,5t přívěsu.

U nového elektrického nakladače Weidemann Hoftrac 1190e lze vybírat z různých typů kabin: pevná ochranná stříška nebo sklápěcí stříška EPS (Easy Protection System), která je určena pro nízké průjezdy. Nakladač je také k dispozici se zcela nově vyvinutou kabinou. Navzdory své kompaktní konstrukci nabízí kabina dostatek prostoru pro řidiče a umožňuje snadné nastupování a vystupování. Kabina disponuje sofistikovaným konceptem vytápění: elektricky vyhřívaná přední a zadní okna pro optimální výhled za každého počasí, standardní vytápění, komfortní vytápění s ještě větším výkonem a vyhřívání střešního panelu. Dveře vpravo i vlevo lze otevřít o 180°. Zadní okno lze také otevřít. Nový interiér s barevně orientovaným konceptem ovládání, multifunkční joystick a ergonomicky uspořádaný displej umožňují bezpečnou a pohodlnou práci. Mezi další komfortní prvky patří rádio DAB+, výškově nastavitelná pravá loketní opěrka, nastavitelný sloupek řízení, pohodlné sedadlo řidiče (s vyhříváním/vzduchovým odpružením) a různé odkládací přihrádky.

Na výběr u nového elektrického nakladače Weidemann Hoftrac 1190e jsou celkem 3 bezúdržbové lithium-iontové baterie.
Na výběr u nového elektrického nakladače Weidemann Hoftrac 1190e jsou celkem 3 bezúdržbové lithium-iontové baterie.

Na výběr u nového elektrického nakladače Weidemann Hoftrac 1190e jsou celkem 3 bezúdržbové lithium-iontové baterie: standardem je 14,1 kWh, volitelně je k dispozici 18,7 kWh nebo 23,4 kWh. Standardně je instalována 3 kW vestavěná nabíječka. Volitelně lze zvolit druhou 3 kW vestavěnou nabíječku pro zvýšení nabíjecího výkonu na 6 kW.

K dispozici u nového elektrického nakladače Weidemann Hoftrac 1190e je integrovaný systém řízení baterie (BMS) s výrazně zvýšenými nabíjecími proudy, předehřátím na provozní teplotu, krátkodobým zajištěním výkonových špiček a permanentním sledováním teploty baterie.

Kabina nového elektrického nakladače Weidemann Hoftrac 1190e disponuje sofistikovaným konceptem vytápění. Vyhřívané je čelní i zadní okno včetně horní části kabiny.
Kabina nového elektrického nakladače Weidemann Hoftrac 1190e disponuje sofistikovaným konceptem vytápění. Vyhřívané je čelní i zadní okno včetně horní části kabiny.

Weidemann Hoftrac 1190e využívá dva oddělené elektromotory: jeden pro jízdní pohon (6,5 kW) a jeden pro pohon pracovní hydrauliky (8,5 kW). Díky tomu je snížena spotřeba elektrické energie, neboť výkon je požadován pouze tehdy, když je skutečně potřeba. Elektromotor pro jízdu stroji navíc propůjčuje dynamický a výkonný rozjezd.

Elektrická parkovací brzda nového elektrického nakladače Weidemann Hoftrac 1190e obsahuje funkci auto hold i funkci hill hold. Brzda se automaticky aktivuje, když řidič vypne motor, aktivuje neutral nebo opustí sedadlo. Parkovací brzda se automaticky deaktivuje, pokud řidič plynovým pedálem uvede stroj do chodu. Samozřejmě lze také brzdu aktivovat a deaktivovat ručně použitím ovladače. Energie je navíc rekuperována brzdovým systémem prostřednictvím takzvané rekuperace, což také prodlužuje dobu jízdy.

Nový elektrický nakladač Weidemann Hoftrac 1190e byl za své inovativní detaily oceněn cenou Equitana Innovation Award a francouzskou cenou Sommet d ́Or.