AgroEcoPower na Techagro 2024. Pavilon P, stánek 056
Dnes je 28.3. – svátek slaví Soňa

Pöttinger vyvíjí vůz s výtlačným čelem

Zveřejněno: 1. 10. 2018

Že výhody vozů s výtlačným čelem jsou značné, patrně vážně bere na vědomí i rakouský výrobce víceúčelových vozů Pöttinger. Stránka boerderij.nl přišla s informací, že Pöttinger pracuje na nové generaci zemědělské dopravní techniky.

Prototyp zachycený při testech.

Na fotografii má být zachycen údajný prototyp vozu. Nejvíce pozoruhodná je však jeho přední část, která je tvořena nejspíše výtlačným čelem. Další podrobnosti o stroji nejsou známé, stejně tak přibližné datum představení novinky.

Systém výtlačného čela je nyní trendem v zemědělské dopravní technice. Například Lely (Fendt) takový systém představil u svých vozů v roce 2012, v roce 2015 s tím přišlo Krone a v minulém roce následoval Bergmann. Například Fliegl a Joskin tento systém nabízí řadu let. Výtlačné čelo poskytne řadu výhod. Obsluha například může velmi přesně dávkovat samotné vykládání hmoty, což se hodí při plnění vakovače. Když je obsluha šikovná, může díky tomuto systému zvýšit také objem přepravované hmoty tím, že během plnění vozu (například řezankou) je hmota průběžně stlačována.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Pöttinger,boerderij.nl

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.