Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 18.4. – svátek slaví Valérie

Rok 2021 byl pro Ponsse rekordní

Zveřejněno: 1. 3. 2022

Rok 2021 byl pro společnost Ponsse obdobím růstu. Zaznamenala rekordní tok zakázek a zakázkové portfolio dosáhlo historického maxima. Každá oblast podnikání zaznamenala výrazný růst.

Vyvážecí stroj Ponsse.

V posledním čtvrtletí roku 2020 začal růstový trend poptávky po lesních strojích PONSSE. V prvním čtvrtletí roku 2021 se poptávka zrychlila a výrazně zvýšila objem zakázek. Závod ve Vieremä tak pracoval na maximální výrobní kapacitu po celý rok. Situace na trhu byla všude dobrá, zejména v Rusku.

Poprodejní služby rostly více, než se očekávalo.

Společnost PONSSE zaznamenala velmi silný růst a její čisté tržby v roce 2021 dosáhly 750,0 (636,6) milionů EUR, což představuje nárůst o 18 %.

Vysoká poptávka spolu s logistickými problémy ovlivnila dostupnost komponentů a dílů. Přesto se podařilo vyrobit všechny lesní stroje značky PONSSE podle plánu a dodat je zákazníkům po celém světě. Problémy s dostupností komponentů a dílů značně zatížily zaměstnance a výrobní síť.

„Průběžně investujeme do naší výrobní sítě, abychom zvýšili kapacitu a kvalitu naší výroby. Vývoj technologií rychle pokračuje a budeme více investovat do výzkumu a vývoje a nových technologií. Všechny investice společnosti Ponsse zpravidla směřují ke zvýšení přidané hodnoty pro zákazníky,“ uvedl Juho Nummela.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Ponsse

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.