50 let Kubota v Evropě. Akční nabídka modelů řad M5 a M5N.
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Secí stroj Kverneland Optima F s novým hydraulicky sklopným rámem je přizpůsoben potřebám moderního farmáře

Zveřejněno: 10. 11. 2021

V rámci modelové řady Optima představuje Kverneland nový typ hydraulicky sklopného rámu Optima F s pracovní šířkou 6 m, který nahrazuje dřívější model Kverneland Optima PH. V kombinaci s čelním zásobníkem / nádrží lze stroj využít i na přesnou aplikaci hnojiva.

Nový model hydraulicky sklopného rámu Kverneland Optima F s pracovní šířkou 6 m, který nahrazuje dřívější model Kverneland Optima PH.

Kverneland je předním světovým výrobcem s dlouhou tradicí. V segmentu secích strojů disponuje širokým sortimentem a řadou prvenství a patentů. Stroje Kverneland se vyznačují vysokou efektivitou, snadným ovládáním a přesným dávkováním osiva.

Nový model Optima F, představený v rámci stejnojmenné řady Optima, se vyznačuje mimo jiné silným rámem, který je nyní připraven k osazení až 12 výsevními přetlakovými jednotkami SX anebo 16 podtlakovými jednotkami HD II. Secí stroj Optima F tak může být speciálně přizpůsoben potřebám každého moderního farmáře.

Kverneland Optima F nabízí vysoký pracovní výkon a lze jej rychle složit do přepravní polohy. Díky paralelnímu hydraulickému systému skládání není nutné před složením vyprazdňovat každý jednotlivý zásobník osiva. Toto řešení je velice komfortní pro obsluhu a šetří čas, přičemž nehrozí nežádoucí vysypání osiva při skládání stroje.

Množství využití

Rám secího stroje Kverneland Optima F lze dle požadavku vybavit osmi výsevními jednotkami pro kukuřici, 12 výsevními jednotkami pro kombinované použití při setí cukrové řepy, kukuřice, slunečnice nebo sóji. 16 výsevních jednotek lze využít pro setí plodin do úzkých řádků například řepku a kukuřici (37,5 cm). Na přání lze stroj osadit též elektrickým aplikátorem mikrogranulátu.

Pro aplikaci hnojiva se nabízí kombinace s čelním zásobníkem Kverneland DF1 / DF2. Další možnost přináší čelní nádrž Kverneland iXtra Life, se kterou je Kvenreland Optima F připraven i na nejpřesnější aplikaci tekutého hnojiva v blízkosti uložení osiva nebo pro cílenou aplikaci preemergentního herbicidu na řádek. Secí stroj Kverneland Optima F s čelní nádrží perfektně komunikuje přes ISOBUS terminál v traktoru.

Autor: Ing. Štěpán Ondrus1)
Foto: Kverneland

1) upraveno redakcí


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.