Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 27.4. – svátek slaví Jaroslav

Smykové nakladače Gehl Mustang se přeznačkují na Manitou

Zveřejněno: 11. 1. 2019

Francouzská společnost Manitou vyrábí ty největší teleskopické manipulátory. Nyní plánuje svůj výrobní program obohatit o smykem řízené nakladače. Konstruktéři však nic nového nemusí vymýšlet, protože se pouze přebarví nakladače od výrobce Mustang.

K dispozici bude celkem 11 smykem řízených nakladačů Manitou.

Společnost Manitou tento týden oznámila na anglické výstavě Lamma, že všechny nakladače Mustang, které jsou prodávány v Evropě a na mnoha dalších trzích, mají být přeznačeny jako stroje Manitou - výrazná červená a černá barva.

Společnost Mustang vyrábí smykem řízené nakladače od roku 1965. Firmu Mustang a pak i dalšího výrobce nakladačů, společnost Gehl, později zakoupil Manitou. Mustang tehdy posloužil jako základ nabídky strojů Manitou v Americe.

Kromě barevného schématu a označení Manitou zůstávají nakladače bez změn. Dokonce i číslování modelů zůstane stejné.

Mluvčí společnosti Manitou Group poznamenal, že tento krok umožní všem prodejcům prodávat smykem řízené nakladače, čímž se rozšíří nabízený sortiment výrobků Manitou.

Manitou na výstavě představil model 2700V už v novém provedení. Je součástí skupiny čtyř hlavních modelů s hydrostatickou převodovkou. V případě potřeby může být nakladač vybaven i úplně uzavřenou kabinou. V takovém případě je zde také možnost klimatizace. Tento stroj má nosnost 1,225 t a výšku zdvihu 3,31 m. Je poháněn dieselovým motorem Yanmar o výkonu 72 koní. Největším modelem bude 4200 V, který bude mít motor Deutz o výkonu 120 koní.

Očekává se, že 11 nových modelů bude k dispozici na evropském trhu v první polovině roku 2019.

Před lety se Manitou také vrátil na pole kloubových teleskopických nakladačů.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Archiv

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.