Víceúčelové rotační plečky GST BIOSTAR. Nástroj na celoplošnou mechanickou kultivaci
Dnes je 28.3. – svátek slaví Soňa

Strautmann představuje první model nové řady rozmetadel

Zveřejněno: 23. 10. 2017

S modelem TS 1601 Strautmann rozšiřuje své produktové portfolio v kategorii rozmetadel hnoje s úzkou vanou, dvěma rozmetacími válci a širokými pneumatikami.

Strautmann

TS 1601 disponuje obzvláště robustní konstrukcí. Rozvaděč je vyroben z ocelového plechu o tloušťce 4 mm a má díky své ohnuté podobě a dalším středovým ráfkům vysokou stabilitu. Celá spodní konstrukce, plošina a mechanicky odpružená oje jsou pozinkovány pro dlouhou životnost. Podlaha se skládá ze dvou stojatých ocelových řetězů o tloušťce 16 mm a je poháněna velkými rozměrnými řetězovými maticemi.

Rozmetadlo má dva vertikálně rozmístěné válce o průměru 880 mm, které rovnoměrně aplikují hnůj do pracovní šířky cca 8 m. Velkokapacitní válce a průchod rozmetadla 1650 mm zaručují vysokou výkonnost.TIP: Světově první sklízecí mlátička s pohonem na plyn

Rozmetadlo má nápravy BPW do těžkého provozu. Rozmetadlo může být obuto do pneumatik o rozměru 710/70 R 42, aby byl tlak na půdu a valivý odpor co nejmenší. TS 1601 je určen pro celkovou hmotnost 16 t (při použití na poli), pro německou silniční dopravu je přípustná celková hmotnost 14 t.

Další typy řady TS budou následovat v blízké budoucnosti. TS 1601 bude k dispozici jako první model nové řady na jaře roku 2018.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Strautmann

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.