Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 23.4. – svátek slaví Vojtěch

Titul pro traktor New Holland T3F

Aktualizováno: 2. 12. 2016

Nový traktor New Holland T3F získal titul BEST OF SPECIALIZED 2015 na EIMA show v Bologni.

New Holland

Porota, která se skládala z novinářů z celé Evropy, vybrala z mnoha přihlášených zemědělských speciálních traktorů právě traktor New Holland T3F. Tomu nyní náleží titul BEST OF SPECIALIZED 2015.

Kladně byly hodnoceny vlastnosti stroje, jako je nabídnutí maximálního výkonu a snadný pohyb stroje v úzkých prostorách.

Traktory New Holland řady T3F jsou navrženy tak, aby vyhovovaly potřebám profesionálních pěstitelů ovoce, pro malé až středně velké sady a vinice, které hledají výkonné, ale kompaktní stroje s velkou všestranností a vynikajícím výkonem - ve výkonovém rozsahu od 50 do 72 koní.

I přes extrémně kompaktní konstrukci, čtyři modely řady T3F jsou postaveny tak, aby splňovaly všechny nároky v náročných pracích v sadech.

Jsou osazeny tříválcovým přeplňovaným motorem s mezichladičem - FPT Industrial S8000. Kompatibilní technologie motoru zajišťuje nízké emise - Stage III, nízkou hladinu hluku, vibrací a maximální účinnost paliva. Vysoký točivý moment až 295 Nm je k dispozici spolu s působivými 34 procenty zálohy točivého momentu, který dále zvyšuje vynikající výkon.

Lehké traktory řady T3F se s lehkostí pohybují mezi řádky díky ultra-úzkému tělu. V nejširším místě měří jen 135 cm. To umožňuje obsluze bez poškození snadno manévrovat kolem sadů, ideální je to též pro postřik, kultivaci a silniční dopravu. V ostrých zatáčkách není problém manévrovat. Krátký rozvor 186 cm s nízkým poloměrem otáčení 3,4 m je dosaženo vysoké obratnosti. Ochranný rám ROPS lze snadno sklopit, tím se poskytne zvýšená viditelnost a nízká světlá výška.

Působivý hydraulický výkon je dodáván dvěma pevnými hydraulickými čerpadly s celkovým průtokem 84 l/min. Čerpadlo s průtokem 52 l/min je věnováno třem okruhům a brzdám přívěsu - poskytuje vynikající brzdný účinek i při přepravě plně naloženého přívěsu. Čerpadlo s průtokem 32 l/min nabízí snadné řízení i při náročných hydraulických aplikacích.

Řada T3F má nosnost až 2277 kg. New Hollandem patentované a ověřené zadní ovládání táhel Holland Lift-O-Matic je standardní výbavou. Umožňuje operátorům zvednout a vrátit vzadu nesené nářadí do přednastavené polohy pomocí jednoho ovládání.

Traktory T3F mohou být vybaveny širokou škálou účinných převodovek, které pokrývají potřeby každého odborníka. Standardní převodovka Synchro Shuttle 12x12 nabízí výjimečnou účinnost - volba rychlosti 40 km/h je k dispozici pro operace, které vyžadují vysokou rychlost v dopravě. Volitelná převodovka Synchro Shuttle 20x20 - volba rychlosti nižší jak 100 m/h, což je ideální pro specializované práce.

Vysoký komfort a odolnost jsou klíčovým prvkem designu řady T3F. Platforma perfektně izoluje vibrace, zvuk a poskytuje bezkonkurenční komfort a ergonomii ovládacího prostředí. Z velkého nastavitelného sedadla má řidič neomezený výhled do všech stran. Jednoduché a intuitivní ovládací prvky padnou přirozeně do ruky. Také byly seskupeny, aby zajistily maximální komfort i při dlouhých pracovních dnech.

Autor: Milan Jedlička
Foto: New Holland

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.