Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 27.7. – svátek slaví Věroslav

Väderstad oslavil 60. výročí

Zveřejněno: 29. 4. 2022

Väderstad oslavil 26. dubna 2022 své 60. narozeniny. Již 60 let je Väderstad hnací silou v rozvoji zemědělství a pomáhá zemědělcům po celém světě zjednodušit jejich práci a zlepšit jejich výsledky.

Väderstad oslavil 26. dubna 2022 své 60. narozeniny.

Vše začalo v roce 1962, kdy zemědělce Runeho Starka a jeho ženu Siv z vesnice Väderstad ve Švédsku velice otravovalo neustálé opravovaní stroje pro přípravu půdy vyrobeného ze dřeva, který měl malou životnost. Představoval si něco jiného, nové řešení, které by bylo odolné a vyrobené z oceli.

Tato vize navždy změnila zemědělství. O 60 let později už Rune Stark není mezi námi, ale jeho pokrokové myšlení a snaha o inovace rozhodně ano.

„Již 60 let je Väderstad stále významnějším výrobcem, který pomáhá “nakrmit” svět. Náš význam v průběhu času rostl s novými vynálezy, které jsme uvedli na trh a které zemědělcům pomáhají efektivněji vyrábět produkty, ale také s tím, jak se naše společnost rok od roku rozrůstala a oslovovala stále více zemědělců ve stále větším počtu zemí,“ říká Crister Stark, manažer inovací, který patří do druhé generace rodiny majitelů společnosti Väderstad.

V průběhu let Väderstad představil převratné inovace, jako je Väderstad Rapid, klasický jednochodý secí stroj, a Väderstad Carrier, který vytvořil zcela nový segment v oblasti zpracování půdy. V roce 2012 byl představen secí stroj Väderstad Tempo, který svou bezkonkurenční rychlostí a výkonem posunul přesné setí na zcela novou úroveň. Letošní novinkou je další revoluční stroj – Väderstad Proceed, technologický skok, který dokáže s milimetrovou přesností umístit osivo pšenice a řady dalších plodin.

„Jsme na globální cestě společně s našimi zákazníky, na cestě hledání nových způsobů práce na jejich polích a pěstování plodin, na cestě představování nových řešení, která dále zlepší jejich výsledky a učiní je ještě konkurenceschopnějšími. Jsme vděční, že si nás stále více zemědělců vybírá jako svého partnera pro zpracování půdy, setí a přesného setí. Každý den děláme vše pro to, abychom neustále plnili nebo překonávali jejich očekávání,“ říká Henrik Gilstring, generální ředitel společnosti Väderstad Group, který patří do třetí generace rodiny majitelů.