Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 25.4. – svátek slaví Marek

Veletrh Agritechnica 2021 se odkládá na rok 2022. Bude se konat na přelomu února a března!

Zveřejněno: 29. 3. 2021

Německá zemědělská společnost DLG odkládá veletrh Agritechnica 2021. Kvůli pokračující pandemii koronaviru a pomalému očkování v mnoha státech se veletrh odkládá na příští rok. Nový termín je - 27. února až 5. března 2022.

Veletrh Agritechnica se těšil velké popularitě

Agritechnica je největším zemědělským veletrhem na světě. Každé dva roky se koná v listopadu na výstavišti v Hannoveru (Německo). Jde také o přední mezinárodní obchodní platformu. Veletrhu se zúčastní tisíce vystavovatelů a návštěvníků.

Německá zemědělská společnost DLG je hlavním organizátorem veletrhu. DLG musí kvůli koronaviru brát v úvahu strategii očkování a testování v Německu a okolních státech, aby byla zajištěna bezpečnost vystavovatelů, návštěvníků a obchodních partnerů. „Jsme přesvědčeni, že do konce léta, což je konečný termín pro registraci vystavovatelů na veletrh Agritechnica 2022, budeme schopni poskytnout našim vystavovatelům a návštěvníkům určitou míru jistoty,“ uvedl Dr. Reinhard Grandke, generální ředitel DLG.

Třetí vlna pandemie je v Německu v současné době v plné síle. DLG ve své tiskové zprávě kritizuje pomalou očkovací politiku v Německu.

Od listopadu 2021 bude také probíhat digitální verze veletrhu. Digitální platforma podle dřívějších informací měla být spuštěna už v květnu letošního roku.

Řada vystavovatelů už dříve odmítla se veletrhu zúčastnit – jde například o firmy Same Deutz-Fahr a John Deere. Zda se jejich stanovisko změní vzhledem k přesunu termínu konání veletrhu, není jasné.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Milan Jedlička

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.