Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 20.4. – svátek slaví Marcela

Veletrh Agritechnica 2022 bude udělovat zvláštní ocenění vizionářským konceptům

Zveřejněno: 31. 5. 2021

DLG (Německá zemědělská společnost) jako organizátor veletrhu Agritechnica vždy uděluje ocenění nejlepším inovacím v zemědělské technice. Na veletrzích se však stále více objevují koncepty, které se buď do výroby nedostanou nikdy nebo až za několik let. Aby organizátor ocenil snahu inženýrů, bude udělovat ocenění DLG Agrifuture Concept Winner.

Traktor bez volantu a s bezuhlíkovými pneumatikami.

Veletrh Agritechnica se koná ve dnech 27. února - 5. března 2022. Při této příležitosti bude představeno nové ocenění "DLG Agrifuture Concept". Oceňuje průkopnické úspěchy a vize budoucnosti. Inženýři ze všech částí světa pracují na technických řešeních pro budoucnost zemědělství. Ne všechny nápady a koncepty se však podaří dotáhnout do finální podoby – ať už kvůli legislativě nebo technickým a výrobním limitům. Přesto má mnoho konceptů potenciál inspirovat a podněcovat zemědělce i inženýry k novým způsobům myšlení.

Představování konceptů je čím dál více oblíbené zejména u velkých koncernů. Například Massey Ferguson na minulém ročníku Agritechnica 2019 představil traktor bez volantu a s bezuhlíkovými pneumatikami. Značka Steyr zase koncept hybridního traktoru. Nemůžeme zapomenout třeba ani na John Deere – ten představil autonomní dvoupásový traktor.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Milan Jedlička

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.