Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 25.4. – svátek slaví Marek

Více komfortu u víceúčelových vozů Krone řady ZX

Zveřejněno: 12. 2. 2019

Udržitelnost výnosů při sklizni píce je v Krone prioritou. Při dalším vývoji modelové řady ZX se společnost Krone zaměřila na otázku zachování úrodnosti půdy.

Vozy Krone ZX dostaly facelift

Modernizované víceúčelové vozy Krone ZX nabídnou dvě hlavní novinky. Typy ZX 430 ZX 470 a ZX 560 získaly nejen elektro-hydraulické odlehčení sběrače, ale i možnost širšího výběru pneumatik.

Nyní již standardní elektrohydraulické ovládání odlehčení sběrače chrání nejen půdu, ale zvyšuje i komfort řidiče. Umožňuje plynulé a pohodlné seřizování odlehčení přímo z kabiny - funkce, kterou v současnosti může nabídnout pouze Krone. Další výhodou je možnost okamžité reakce řidiče na měnící se půdní podmínky. Tím je zajištěno, že sběrač kopíruje povrch vždy měkce, s konstantním přítlakem a čistě přitom sbírá píci – a to i na nerovném terénu.

Ochrana půdy většími pneumatikami

Pro co nejvyšší možnou ochranu citlivého travního drnu nabízí Krone u modelů ZX 430, ZX 470 a ZX 560 také možnost výběru dalších dvou druhů pneumatiky o rozměru 30,5 palce. Jedná se o nabídku pro tandemové a tridemové nápravy. Na výběr jsou varianty pneumatiky 710/50 R 30.5 a 800/45 R 30.5, které mají speciální nižší profily. Pouze model ZX 470 se třemi nápravami je k dispozici výhradně s 26,5" pneumatikami.

Obdélníkový formát profilu pneumatik na jedné straně zajišťuje spolehlivé odvalování i za extrémně mokrých podmínek a na druhé straně podporuje velmi dobré samočisticí schopnosti. Zvětšená styčná plocha stopy snižuje tlak na půdu a velké průměry pneumatik 1,51 m snižují odpor při přepravě, což přináší nižší spotřebu nafty.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Krone

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.