Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 19.4. – svátek slaví Rostislav

Virtuální realita přichází také do zemědělství

Zveřejněno: 17. 4. 2020

Každý den nám ulehčují práci moderní technologie. Navádějí nás správným směrem, starají se o naši bezpečnost, ale také nám pomáhají přiblížit věci, které ještě neexistují, nebo jsou prostorově velmi daleko. Již není hudbou budoucnosti, že si svoji kuchyň mohu prohlédnout a projít se v ní dříve, než si ji objednám a zaplatím, nebo mohu usednout do vozu, který bude teprve vyroben.

Koncept traktoru budoucnosti od značky STEYR

Tato forma podpory prodeje vstupuje také do zemědělství. Ve spojení s traktory STEYR přináší společnost AGRI CS novou aplikaci, která umožní uživatelům či budoucím majitelům prohlédnout si traktor tak detailně, jako by vedle stroje sám stál. Projekt STEYR 360° je nová cesta traktorů STEYR stylem odlišné komunikace propojené s virtuální realitou.

Nový projekt propojený  s virtuální realitou – STEYR 360°
Nový projekt propojený s virtuální realitou – STEYR 360°

Výrobce STEYR je zapálený do budoucnosti. Někteří z nás viděli naživo koncept traktoru budoucnosti, který se prezentoval na stánku na veletrhu AGRITECHNICA. Je krásné vidět, že takové kousky nejsou záležitostí pouze automobilového průmyslu, ale tlak na nové technologie, ekologický pohon a krásný futuristický design jsou také záležitostí zemědělské techniky. Jádrem traktoru Konzept je mimo jiné modulární hybridní elektrický pohon, který zahrnuje spalovací motor, generátor a několik elektrických motorů, které lze ovládat jednotlivě a které dodávají energii tam, kde je to třeba.

Aplikaci spustíte přes webové stránky www.steyr360.cz
Aplikaci spustíte přes webové stránky www.steyr360.cz

Svoje futuristické růžky STEYR vystrkuje také v oblasti propagace. Svojí aplikací STEYR 360° si nyní může každý prohlédnout traktory STEYR přes obrazovku nebo virtuální brýle a přiblížit si takový detail traktoru, který ho oslovil. Díky virtuálním brýlím, ve kterých lze spustit daná aplikace mobilem, pak docílíte ještě lepšího obrazu a zážitku z virtuálního showroomu. Ani nám nemusí být tolik líto, že se nekonal veletrh TECHAGRO, protože si i přesto můžeme prohlédnout vnitřek traktoru či jeho venkovní design u těch největších novinek STEYR.

Proč tento projekt vznikl, nám odpoví samotný produktový manažer na traktory STEYR, Zdeněk Musil. „Když jsem začal pracovat v AGRI CS pro traktory STEYR, již v té době jsem cítil, že je STEYR rozdílná značka. Od té doby se snažíme odlišovat, vybrali jsme si i heslo „Radost se odlišit“, protože STEYR je určen právě pro ty, kteří se chtějí odlišovat, nejít hlavním proudem. Pro tento rok jsme se s kolegy rozhodli, že půjdeme jinou cestou také v rámci prezentačních technologií a odlišnou formou marketingu. Projekt STEYR 360° vznikl ve spolupráci s vlastním prodejním střediskem. Cílem je prohlédnout si novinky STEYR přímo z pohodlí domova. Když se nyní podíváme na současné události, netušili jsme, jak bude tento nástroj právě v této formě tak trefný. Nyní je aplikace postavena na několika speciálních záběrech novinek traktorů s možností prohlédnout si kabinu, motor a zadní část traktoru.

Uprostřed showroomu naleznete historicky nejoblíbenější řadu traktorů STEYR CVT, která při poslední proměnně dostala výjimečný název ABSOLUT a která bude nabízená od jmenovitého výkonu 185 až 240 koní. Může se pyšnit novými prvky, jako je perfektně padnoucí kožený volant nebo nerezový kryt výfuku. Novinkou v naší stáji je také STEYR EXPERT CVT, který otevírá nové možnosti komfortu od 100 koní včetně nové loketní opěrky Multicontroller II, která jistě stojí za prozkoumání. Posledním zástupcem je nejsilnější traktor v podobě STEYR TERRUS CVT, u kterého můžete nahlédnout pod kapotu anebo v kabině prozkoumat nejluxusnější provedení sedadla.

Kromě novinek si uživatel může prohlédnout traktor STEYR Konzept, do kterého lze i virtuálně „usednout“ a prohlédnout si budoucí prvky kabiny. A i když měl být STEYR Konzept přítomen na výstavě TECHAGRO, určitě by se nedala realizovat návštěva interiéru tohoto konceptu. Nyní máte tedy jedinečnou možnost. Pro ještě větší zážitek při ohledu na aplikaci 360° lze využít virtuální brýle speciálně připravené pro mobilní telefony. Tím to nekončí. Časem bychom chtěli rozšířit nabízené řady traktorů STEYR prezentované v aplikaci.“

Traktory STEYR jsou na českém a slovenském trhu zastupovány společností AGRI CS, která zabezpečuje kompletní balíček prodejní a poprodejní péče na STEYR úrovni.

Autor: Ondřej Adamčík
Foto: AgriCS

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.