Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 20.4. – svátek slaví Marcela

Volvo rozšiřuje řadu nakladačů o elektrický model

Zveřejněno: 25. 5. 2023

Společnost Volvo Construction Equipment (Volvo CE) vyvinula řešení pro přestavbu kolového nakladače Volvo L120 na elektrický pohon.

Volvo rozšiřuje řadu nakladačů o elektrický model Volvo L120 Electric Conversion.

Volvo CE spolupracuje se společností CE Engineering Solutions a vybranými partnery v oblasti elektromobility, aby urychlilo dostupnost elektrických řešení ve všech segmentech a aplikacích. Tato nejnovější spolupráce na rozšíření řady elektrických kolových nakladačů navazuje na investici společnosti Volvo CE do nizozemského výrobce Limach, která byla oznámena již v červnu a jejímž cílem je rozšířit portfolio elektrických rýpadel.

Elektrický nakladač Volvo L120H bude pro vybrané zákazníky v Evropě k dispozici ještě letos. Volvo L120H Electric Conversion poskytuje stejný výkon jako jeho dieselový protějšek, ale s nulovými emisemi výfukových plynů a téměř tichým provozem. Kombinace těchto výhod nabízí vyšší komfort pro obsluhu i osoby pracující v blízkosti stroje. Je poháněn bateriemi o kapacitě 240 kWh a poskytuje dobu provozu přibližně pět hodin ve většině středně náročných aplikací. V souladu se stávajícími řešeními nabíjení společnosti Volvo se odhaduje, že se nabije z 0 – 100 % za pouhých 1,5 – 2 hodiny.

Volvo L120H Electric Conversion vzniká přestavbou dieselové varianty.