Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 16.4. – svátek slaví Irena

Všechny novinky Fendt pohromadě. Traktory a příslušenství v nové podobě

Zveřejněno: 8. 9. 2017

Ač se veletrh Agritechnica 2017 koná až v listopadu, již nyní Fendt představil své novinky, které si budou návštěvníci veletrhu moci prohlédnout. Oproti minulým rokům jich je větší množství. Pojďme si je představit.

Fendt

Premiéra nových pásových traktorů Fendt 900 MT a 1100 MT

Jak už jsme zde na webu zmiňovali, Fendt se pouští i do pásových traktorů, které nahradí na trhu značku Challenger. Fendt obsadí trh pásových traktorů s výkony 380 až 646 koní.

Nové pásové traktory Fendt 900 Vario MT (Mobile Trac) jsou k dispozici ve třech výkonnostních úrovních: Fendt 938 Vario MT s 380 hp, Fendt 940 Vario s 405 hp, a Fendt 943 Vario MT s 431 hp podle normy (ECE R120).

Vylepšená ovladatelnost na silnici i v terénu byla klíčovým cílem při vývoji řady Fendt 900 Vario MT. Nová koncepce zavěšení se skládá ze čtyř částí: vzduchem odpružené sedadlo řidiče, zavěšení kabiny (dvě klapky s pryžovými nárazníky vpředu a vzadu pružiny s integrovaným tlumičem), nový systém zavěšení SmartRide (nové zavěšení podvozku) a ConstantGrip (tři centrální válečky mezi hnacími koly pro lepší rozložení hmotnosti).

Řada 900 Vario MT disponuje také systémem Fendt iD, který známe z řady kolových traktorů 1000 Vario. Systém umožňuje pracovat v ideálním rozsahu otáček s nejvyšším točivým momentem a nejnižší spotřebou paliva. Z řady 1000 Vario zdědily pásové traktory i pohon VarioDrive - hydrostatický mechanický dělič výkonu hnacího ústrojí. Také zde se oba hydraulické motory otáčejí nezávisle na sobě. Druhý hydraulický motor se automaticky zcela odpojí ve stavu bez zátěže, třeba při vysokých rychlostech. Výsledkem by měla být maximální tažná síla. Dokonce na silnici dosáhnou pásové traktory řady 900 MT rychlosti 40 km/h.TIP: AGCO kupuje divizi strojů pro sklizeň píce od firmy Lely

Potřebný chladicí výkon dodává systém Concentric Air System (CAS). CAS by měl mít značnou rezervní kapacitu pro extrémní použití v teplotních podmínek.

V zásadě všechny ovládací prvky včetně kabiny byly převzaty z řady 1000 Vario.

Velké pásové traktory Fendt 1100 MT

Fendt nabídne ještě silnější řadu pásových traktorů, a to pod označením 1100 MT.  K dispozici budou čtyři modely - 1149 MT s 492 hp, Fendt 1154 MT s 536 hp, Fendt 1159 MT s 592 hp a Fendt 1165 MT s 646 hp podle normy (ECE R120).

Traktory Fendt 1100 MT jsou shodné s předchozími traktory Challenger. Vnější šířka stroje nepřesahuje tři metry.

 

Nový lis Fendt

Včera jsme informovali, že Massey Ferguson ukázal nový lis. Jelikož MF je součástí koncernu AGCO, tak jako Fendt, tak i Fendt bude stejný lis nabízet. Samozřejmě pod vlastním označení. Setrvačník a hnací ústrojí jsou chráněny novou automatickou spojkou, která se aktivuje v případě, že lis je přetížen. Rovněž lis nabídne o 20 % větší hustotu balíku. Více informací 

 

První elektrický traktor Fendt

Na našem Facebooku jsme před několika dny ukázali první fotografii elektrického traktoru Fendt. Jedná se o model e100 Vario s výkonem 136 koní. Motor a palivová nádrž je nahrazena bateriovým blokem, kompaktním elektromotorem a potřebnou kontrolou elektromotoru. Uplatnění by měl nalézt ve městech, protože je prakticky tichý a nízko emisní.  Proč není elektrická i vlajková loď 1000 Vario? Protože je to podle firmy Fendt nesmysl už z toho důvodu, že se používá průměrně 12 hodin denně, což by znamenalo použít obří elektromotor, který by se nabíjel extrémně dlouho. Za to model o výkonu 136 koní se průměrně používá na farmách čtyři hodiny.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Fendt

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.