Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 26.4. – svátek slaví Oto

Využití Prolanderu se rozšiřuje. Jednodušší je i výměna radliček

Zveřejněno: 6. 11. 2018

Kompaktor Prolander si našel spoustu zákazníků díky své všestrannosti. Jeho rozsah použití se rozšiřuje celkově na kultivaci strniště, orbu a přípravu seťového lože. S pěti řadami radliček zaručuje tento stroj optimální pracovní kvalitu i při vysokém podílu rostlinných zbytků, což potvrdila i zkušebna DLG. Aby Kuhn uspokojil rostoucí nároky na výkonnost a kvalitu práce, nabízí nové vybavení pro celou řadu Prolander.

Kuhn Prolander.

Kuhn uvádí na trh nové radličky s jediným otvorem pro uchycení oboustranným šroubem. Výměna radliček je tak ještě jednodušší, protože je třeba odstranit pouze jeden šroub. Při výměně opotřebovaných dílů lze ušetřit až 50 % času. Radličky jsou kované a tepelně temperované, což zvyšuje životnost až o 20 %. Zachovávají si také tvar do písmene V pro lepší pronikání do půdy.

Novinkou je i dvojitý válec, který kombinuje válce o průměru 550 mm a 420 mm. S vysokou stabilitou a rychlostí otáčení způsobuje toto řešení intenzivní rozmělnění půdy a tvorbu jemného seťového lože. Válec je schopen i zpracovat strniště, takže je vhodný i pro regulaci plevele.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Kuhn

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.