AgroEcoPower na Techagro 2024. Pavilon P, stánek 056
Dnes je 28.3. – svátek slaví Soňa

Žádná poškozená nebo zamotaná kabeláž na přívěsu. Tato světla fungují přes WiFi signál

Zveřejněno: 27. 12. 2018

Jezdíte s autem a přívěsným vozíkem nebo s traktorem a závěsnou technikou? Pak jistě zapojujete osvětlení. V lepším případě funguje tak, jak má. Jenže kabeláž se snadno poškodí nebo zamotá. Výměna je pak velmi pracná a dokáže rozzuřit. Nejnovější generace osvětlení sází na bezdrátovou technologii, která má výše zmíněné problémy zcela eliminovat.

S osvětlením lze snadno manipulovat.

Zamotaná nebo poškozená kabeláž u vozíků či traktorových návěsů je jedna z věcí, kterou má vyřešit nová generace světel Connix LED, která byla vyvinuta přímo ve spolupráci se zemědělci. Toto osvětlení nalezne v zemědělství využití také u závěsné techniky, která má nedostatečné či poškozené osvětlení a v případě, že s ní chcete co nejdříve vyrazit na silnici. I když je toto osvětlení spíše využitelné pro zemědělskou techniku, další využití rovněž nalezne například u větších vozíků/přepravníků za automobily.

Princip fungování osvětlení Connix LED není až tak revoluční, přesto je šikovnou vychytávkou. Jednoduše se připojí sedmipólová zásuvka, která obsahuje WiFi vysílač, do traktoru a poté se musí spárovat dvojice světel. Světla mají na zadní straně magnet, takže je lze velmi snadno uchytit kdekoliv na zadní straně připojeného nářadí/stroje, tudíž nepotřebujete žádné speciální nástroje k uchycení. Světla disponují čtyřmi obvyklými funkcemi – obrysové a brzdové světlo, směrovka a osvětlení registrační značky. Nechybí ani odrazové sklíčko. Světla fungují až do vzdálenosti 20 metrů od WiFi vysílače.

Jelikož vše funguje na principu bezdrátové technologie, světla mají lithiovou baterii, která se musí nabíjet. Baterie se nabíjí čtyři hodiny a světla dokážou svítit deset hodin. Provozujete-li větší nedostatečně osvětlený závěsný stroj nebo taháte větší návěsy, je možné spárovat až čtyři světla zároveň. Prodávaná sada s veškerým příslušenstvím má certifikaci dle IP 65 (světla mohou být používána i na evropských silnicích), homologaci ECE Reg 10, E-Approved, CE RoHS a certifikaci EMC, CE, RoHS.

Jelikož v zemědělství čeká na osvětlení agresivní prostředí, je odolné proti prachu a kapalinám. Osvětlení dokáže bez problémů fungovat v mrazech až -20 °C a v horku až + 50°C.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Connix

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.