Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 20.4. – svátek slaví Marcela

Zetor zahájil komplexní digitální transformaci. Prospěšná bude pro výrobce, prodejce i zákazníky

Zveřejněno: 2. 2. 2022

ZETOR TRACTORS zahájil komplexní digitální transformaci. Její součástí je vybudování nového informačního řešení, které sjednotí a standardizuje procesy a nástroje společnosti v Česku i všech světových pobočkách. Řešení využije ERP systém Infor SyteLine (CloudSuite Industrial) včetně pokročilého plánování APS, integrační platformu Infor OS, konfigurátor Infor CPQ a další prvky. Dodavatelem je softwarová a konzultační společnost ITeuro.

Příprava startu digitální transformace a s tím spojeného výběru nového ERP systému v ZETOR TRACTORS trvala několik let.

„Na tuto změnu jsme se připravovali několik let a velice pečlivě jsme vybírali nový systém z top světových a evropských ERP. Ve finále zůstali dva dodavatelé, s jejichž produkty a službami jsme měli i uživatelskou zkušenost. Vítězné řešení zohledňuje dva zásadní faktory: jednoznačně pro něj hlasovali klíčoví uživatelé a zároveň pouze řešení ITeuro s technologiemi Infor splňuje naše funkční požadavky standardními nástroji, které není nutné masivně modifikovat,“ komentuje výběr Antonín Kubíček, IT manažer společnosti ZETOR TRACTORS.

„Na tuto změnu jsme se připravovali několik let a velice pečlivě jsme vybírali nový systém z top světových a evropských ERP.”
Antonín Kubíček, IT manažer společnosti ZETOR TRACTORS

Projekt bude kombinovat on-premise a cloudový software. ERP Infor SyteLine nasadí ZETOR klasickou formou na hostovaném nebo vyhrazeném hardwaru. Konfigurátor a portály Infor CPQ a integrační platforma Infor OS včetně nástrojů pro řízení dokumentů IDM a týmovou spolupráci Ming.le poběží v cloudu. V rámci ERP mají významnou roli pokročilé plánování výroby APS s vazbou na řízení dodavatelského řetězce a rozšiřující modul Servis a údržba jak pro informace o servisních zásazích vyrobených vozidel, tak pro potřeby interní údržby výrobního provozu. Počítá se rovněž s nasazením pevných počítačových terminálů na výrobních linkách a mobilních terminálů pro logistické procesy.

Součástí B2B portálu Enterprise Quoting pro přímý prodej i partnery a distributory bude konfigurátor Infor CPQ, samozřejmě provázaný s technologickými daty a výrobou v ERP. Prodejcům po celém světě umožní jednoduše vytvářet složité nabídky a zpřístupní katalog dílů včetně vyhledávání podle VIN kódu vozidla. Zároveň pomocí workflow urychlí řešení nestandardních požadavků, které přesahují rámec běžných smluv a obchodních podmínek, tudíž podléhají schválení příslušnou autoritou.

ERP Infor SyteLine nahradí v ZETOR TRACTORS zastaralý a již nepodporovaný systém Avalon.
ERP Infor SyteLine nahradí v ZETOR TRACTORS zastaralý a již nepodporovaný systém Avalon.

„V ZETOR TRACTORS jsme se zúčastnili nejkomplexnějšího výběrového řízení v naší historii. Potvrdilo se v něm, že Infor drží svými produkty a zejména koncepcí end-to-end řešení s širokou paletou nástrojů vedoucí pozici na trhu softwaru pro výrobní firmy. Jeden systém pro podnik velikosti ZETOR TRACTORS nemůže pokrýt vše, vždy bude potřeba například integrace na CAD, propojení se stroji, popřípadě další softwarové nástroje. Nespornou výhodou je nejen pestrá nabídka špičkových komponent řešení Infor, ale i integrační platforma Infor OS, která umožní propojit informace ze všech míst do jednoho celku a která byla součástí zadání. Infor takovou platformu nabízí a rozvíjí již více než 10 let, díky čemuž má náskok před většinou jiných dodavatelů,“ říká ředitel ITeuro Petr Boháč.

Příprava startu digitální transformace a s tím spojeného výběru nového ERP systému v ZETOR TRACTORS trvala několik let. Časem proto přibývaly nové požadavky, například na legislativní a jazykovou lokalizaci pro pobočky po celém světě kvůli sjednocení obchodních procesů napříč zeměmi. Původně se přitom společnost chtěla soustředit na potřeby výroby v České republice.

ERP Infor SyteLine nahradí v ZETOR TRACTORS zastaralý a již nepodporovaný systém Avalon. Stejným procesem v rámci skupiny HTC INVESTMENTS si vloni prošla také sesterská firma ZETOR KOVÁRNA, která rovněž vsadila na ERP Infor SyteLine od ITeuro. V ZETOR TRACTORS tak při vyhodnocování výběrového řízení mohli posoudit nejen kvalitu softwaru, ale také implementačních služeb a následné podpory ze strany ITeuro. Na projektu se budou podílet i další partneři Inforu v Česku i zahraničí, ITeuro má však roli generálního dodavatele.

„Provoz kovárny funguje v rámci naší skupiny v podstatě samostatně, výběr ERP pro ZETOR TRACTORS byl oddělený. Potvrdili jsme si ale správnost výběru ERP Infor SyteLine zkušenostmi uživatelů, kteří s ním už rok pracují. Zároveň díky tomu máme vysokou míru důvěry jak v ITeuro, tak v ekosystém Infor,“ dodává Antonín Kubíček.

Autor: Jiří Vaculík
Foto: ZETOR TRACTORS

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.