Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 27.4. – svátek slaví Jaroslav

Známe vystavovatele veletrhu TECHAGRO 2024. Jaké stroje přivezou do Brna?

Zveřejněno: 29. 3. 2024

Letos se TECHAGRO bude konat společně s lesnickým a mysliveckým veletrhem SILVA REGINA a s veletrhem obnovitelných zdrojů energie v lesnictví a zemědělství BIOMASA. Přinášíme stručný přehled vystavovatelů a exponátů.

Známe vystavovatele veletrhu TECHAGRO 2024.

Novinkou aktuálního ročníku je projekt Chytrá farma, který je zaměřen na větší efektivnost a udržitelnost hospodaření, nové postupy a digitalizaci v zemědělství. Významnou součástí programu bude sdílení praxe farmářů. V rámci zvýšení komfortu vystavovatelů i návštěvníků bude v ročníku 2024 umožněno parkování přímo v areálu výstaviště. Výhodné podmínky nabízíme také pro organizované skupiny (autobusové zájezdy).

Na výstavní ploše se návštěvníci setkají se vším, co souvisí s rostlinnou výrobou, vystavovatelé jsou přihlášení ve všech hlavních oborech veletrhu. Traktory a další zemědělskou techniku vystaví například Agrotechnika Vaněk, Solis, Agrotrans, WTC Písečná, Emmarol a další. Významně je zastoupena malá zemědělská technika – například Seco, Agzat, Dakr, Vari, Šálek, Dvořák – svahové sekačky, postřikovače – například AGRIO MZS.

Tradičně bude část výstavní plochy patřit komunální technice – Laski, Tomi Truck a další nebo technice pro vinaře – například Oslavan Agro, Synpro.

Obsazen bude také sektor dopravní a manipulační techniky – Mercedes-Benz Unimog, Agrafa, Agrovo, Cernin a další.

Na veletrh přiveze ZÁLESÍ a.s. reprezentativní soubor zemědělských traktorů, univerzálních komunálních traktorů a traktorových sekaček značky Kubota.
Na veletrh přiveze ZÁLESÍ a.s. reprezentativní soubor zemědělských traktorů, univerzálních komunálních traktorů a traktorových sekaček značky Kubota.

S technologiem pro posklizňovou úpravu přijedou v dubnu na brněnské výstaviště například Navzas, FARMIX, Alvan Blanch Czech, AGROING BRNO, ROmiLL AGRICULTURE nebo SIAGRA.

Z dalších vystavovatelů lze jmenovat například Köckerling se stroji pro zpracování půdy, Lemken se secími stroji, CRS Marketing s dopravní a zemědělskou technikou a P & L se zemědělskou a lesnickou technikou.

Novinky přiveze na brněnské výstaviště také Massey Ferguson a OPALL-AGRI.

Na veletrh přiveze ZÁLESÍ a.s. reprezentativní soubor zemědělských traktorů, univerzálních komunálních traktorů a traktorových sekaček značky Kubota. Traktory budou vystavovány v agregaci s vybranými pícninářskými a půdo zpracujícími stroji téže značky.

Na veletrhu představí AGROTECHNIKA Vaněk s.r.o. traktory FARMTRAC (s možností lesní nástavby), vyvážecí vleky s hydraulickými rukami PALMS, navijáky HOLZKNECHT, štípací automaty a pásové pily ROLTRAC, štěpkovače TEKNAMOTOR a mnoho dalšího. Zemědělská technika bude zastoupena stroji značek METAL-TECH, SORPAC, UAB“AGROTEKAS“ – STARK, METAL-FACH, AKPIL, ENOROSSI, AGREMO BRZEG, KRUKOWIAK A MEPROZET a montovanými halami od SKAVSKA HALE.

Zetor na veletrhu TECHAGRO 2024 představí jak aktuální produktové portfolio.
Zetor na veletrhu TECHAGRO 2024 představí jak aktuální produktové portfolio.

Společnost AGROVO CZ s.r.o. výhradní dovozce dopravní zemědělské techniky WIELTON-AGRO, pro Českou a Slovenskou republiku vystaví své stroje na 600 m2 a expozice bude převážně zaměřena s presentací novinek strojů, jako 14 tunové rozmetadlo maštálního hnoje s možnou kombinací rozmetání práškového vápna. Dalšími novinkami zaujme zemědělskou veřejnost 14 tunovým nosičem kontejnerů, nebo návěsem ve verzi tridem s dvoustranným sklápěním. Nebudou chybět ani tradiční traktorové podvalníky.

Zetor na veletrhu TECHAGRO 2024 představí jak aktuální produktové portfolio, tak i nově připravovanou modelovou řadu. Hlavní dominantou expozice bude prototyp nové modelové řady, která zákazníkům nabídne zcela novou úroveň v technických, výkonnostních parametrech a též komfortu ovládání traktorů. Nová řada bude disponovat vylepšenou převodovku, 4-válcovým motor Deutz, který pod kapotou ukrývá až 170 koní, ale i množstvím dalších novinek, například systémem ISOBUS.

Na veletrhu se také představí traktory TYM: TYM T255, TYM 2500, TYM T265 HST, TYM F25, TYM T475, TYM T495, TYM T555, TYM T78.

Výrobci z Ukrajiny

Ukrajinský dodavatel a výrobce DLIGHT WEST LLC představí specializované stroje pro lesnictví a zemědělství. Z ukrajinských firem se představí i Egritech – výrobce zemědělských strojů pro sklizeň a přepravu plodin. A také ukrajinský Everlast – vyrábí cisterny z nerezové, hliníkové a uhlíkové oceli pro různé typy výrobků, jako jsou např. LPG, čpavek, potravinářské a chemické výrobky, hnojiva a ropné produkty. Společnost Kapitalpromresurs LLC se specializuje na výrobu mechanických secích strojů TM SIVAgra, které zajišťují efektivní a ekologicky bezpečné setí pomocí technologie No-Till.

Lesnická technika

Tradiční vystavovatel veletrhu SILVA REGINA, firma Dřevoprodukt, na ročníku 2024 představí: stroje na zpracování palivového dřeva od rakouské rodinné společnosti POSCH (štípačky dřeva, okružní pily, řezací a štípací automaty, či odkorňovací stroje), která tyto vysoce kvalitní technologie vyvíjí a vyrábí již více než 70 let, produkty rakouské rodinné firmy MAXWALD, která se specializuje především na výrobu strojů pro přibližování dřeva, jako např. lanové navijáky, lanovky, kleště a další.

Na stánku firmy Reparoservis uvidíme harvestor ROTTNE H8E, mobilní štěpkovač ALBACH DIAMANT 2000, kompaktní štěpkovač WÜST SMC 812, malý vyvážecí traktor KINETIC K437, trakční naviják T-WINCH 10.3 a KAPSEN 18RC.

Na letošním veletrhu vystaví UMIKOV návěs UMIKOV NP2 R AGRO – nosič výměnných nástaveb. Jedná se o dvounápravový návěs se dvěma řízenými nápravami s řízením TRIDEC (NL). Návěs je určen pro prozatím dva druhy nástaveb, a to velkoobjemovou nástavbu JOSKIN a cisternu TECHNOCAR. Užitečná hmotnost návěsu je cca 28 000 kg.

Na letošním ročníku veletrhu Silva Regina představí Strojírna Novotný několik novinek a zajímavostí. Poprvé ukáže veřejnosti probírkový harvestor s označením Novotný H512.
Na letošním ročníku veletrhu Silva Regina představí Strojírna Novotný několik novinek a zajímavostí. Poprvé ukáže veřejnosti probírkový harvestor s označením Novotný H512.

Lesnické stroje HSM vystaví firma Sun Forest s.r.o. Lesní traktorové vyvážečky a nástavby představí firma Agama.

Na letošním ročníku veletrhu Silva Regina představí Strojírna Novotný několik novinek a zajímavostí. Poprvé ukáže veřejnosti probírkový harvestor s označením Novotný H512, který je unikátní 8mi kolovým podvozkem, šířkou pouze 2,1 metrů, prostornou kabinou a hlavicí s maximálním úřezem 45 cm, která si poradí jak s jehličnatým, tak i listnatým dřevem. Další novinkou bude lesní fréza Seppi Miniforst CL175 jako adaptér na smykem řízeném nakladači Novotný B961. Dále představí oblíbenou vyvážecí soupravu Novotný LVS 520 s motorem Perkins o výkonu 74,4 kW, hydraulickou rukou Cranab FC45 s dosahem 6,1 metrů, stroj bude na pěkných do 600 mm pneumatikách. Také předvede švýcarského železného koně Knickschlepper KS70 s unikátním trakčním navijákem s tažnou silou 6 tun. A českým zákazníkům představí štípací automat na výrobu palivového dříví od italské společnosti Metal Agricola.

Hořické strojírny s.r.o. předvedou nákladní automobil SCANIA 6 X 4 s automobilovou klanicovou nástavbou HS – NAK,  jeřábem EPSILON na zádi automobilu a klanicovým třínápravovým přívěsem HS – PK3.
Hořické strojírny s.r.o. předvedou nákladní automobil SCANIA 6 X 4 s automobilovou klanicovou nástavbou HS – NAK, jeřábem EPSILON na zádi automobilu a klanicovým třínápravovým přívěsem HS – PK3.

Hořické strojírny s.r.o. předvedou nákladní automobil SCANIA 6 X 4 s automobilovou klanicovou nástavbou HS – NAK, jeřábem EPSILON na zádi automobilu a klanicovým třínápravovým přívěsem HS – PK3. Druhou odvozní soupravou bude nákladní automobil VOLVO 6 X 4, rovněž s automobilovou klanicovou nástavbou HS – NAK a s klanicovým třínápravovým přívěsem HS – PK3, doplněný jeřábem EPSILON s kabinkou. Třetí prezentovanou soupravou bude opět značka VOLVO, ale s náhonem 6 x 6, s automobilovou návěsovou nástavbou HS – NAN, jeřábem EPSILON za kabinou automobilu a teleskopickým návěsem HS – NKT.

Společnost LKT představí stroj LKT 60 s výkonem 115 KW a rozvorem 2,5 metru – je nejmenším strojem této řady. Používá se například v úzkých porostech.