Víceúčelové rotační plečky GST BIOSTAR. Nástroj na celoplošnou mechanickou kultivaci
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Aplikační cisterna Samson TG je speciálně vyvinuta pro německé a francouzské zemědělce

Zveřejněno: 17. 10. 2019

Dánský Samson vyvinul zcela novou modelovou řadu cisteren TG. Cisterny jsou založeny na dobře známých modelech Samson PG a PG II. Nabízí tedy patentované systémy Samsonu, jako je například originální ejektor.

Samson TG

Nové cisterny se liší od dosavadních prodávaných cisteren PG II v tom, že jsou speciálně přizpůsobeny pro zemědělce hospodařící v Německu a Francii. Proto jsou cisterny vybaveny ejektorem Samson. Nové cisterny mohou být také vybaveny zadním závěsem o maximální kapacitě 3,8 tun, na který lze zavěsit většinu nářadí na zpracování půdy a aplikaci hnojiva. Při vývoji byl kladen důraz také na co nejmenší celkovou hmotnost. Cisterna TG je k dispozici ve verzi s objemem 18 m3 a 20 m3.

Cisterny TG budou primárně využívat patentovaný ejektorový systém firmy Samson. Tento systém plnění je nejrozšířenější u modelů PG II právě v Německu. Princip fungování systému plnění spočívá v tom, že funguje podobně jako vakuové čerpadlo. Eliminuje však jejich nedostatek, a to je klesající sací výkon při rostoucí hloubce nasávání hnojiva a nemožnost naplnit cisternu až po okraj. Ejektorový systém totiž nepracuje s odčerpáváním vzduchu z celého vnitřního objemu nádrže, vakuum je pouze ve speciální nasávací oblasti. Nasát lze až 6000 l vody za minutu.

Samson TG je k dostání také s nejrůznějšími možnostmi plnění – horní a boční plnění nebo přes speciální sací rameno. Cisterna TH je tak vhodná pro přepravu či aplikaci téměř všech látek.

Výrobce slibuje, že nová cisterna bude uživatelsky přívětivá i co se týče ovládání. Příští rok se zatím vyrobí omezený počet kusů - budou určené pro vybrané trhy Evropy.

Všechny novinky Samsonu se představí na letošním mezinárodním zemědělském veletrhu Agritechnica 2019 v Hannoveru. Tam bude mít poprvé Samson společný stánek s výrobcem Pichon. Společnosti tam představí osm novinek včetně oceněného systému NPK-Sensor.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Samson

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.