50 let Kubota v Evropě. Akční nabídka modelů řad M5 a M5N.
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Belgickému publiku se představilo šest strojů SMS CZ na zpracování půdy a údržbu luk a pastvin

Zveřejněno: 3. 8. 2022

Uprostřed parného léta se belgickému publiku představila rokycanská značka SMS CZ, a to na výstavě Agricultural and Forest Fair of Libramont 2022. Od 29. července do 1. srpna se zemědělci mohli těšit v belgickém Libramontu hned na šest strojů SMS CZ na zpracování půd a údržbu luk a pastvin.

Vály na veletrhu byly zastoupené i modelem SMS CZ Titan 630 s pracovním záběrem 6,3 metru.

„V Belgii a Beneluxu působíme téměř 10 let, za tu dobu jsme si v těchto tradičně zemědělských zemích vybudovali stálou pozici. Účast na největší venkovní výstavě zemědělské techniky v Belgii byla proto pro nás jasná volba,“ říká Petr Jirsa, jednal společnosti SMS CZ s.r.o.

Návštěvníkům se na veletrhu konaném na přelomu července a srpna představily stroje SMS CZ na zpracování půdy a údržbu luk a pastvin.

Vály SMS CZ Teran N 300 pro zadní tříbodový závěs traktoru.
Vály SMS CZ Teran N 300 pro zadní tříbodový závěs traktoru.

Konkrétně byly k vidění vály SMS CZ Teran N 300 pro zadní tříbodový závěs traktoru. Jedná se o nesenou verzi válů s pracovním záběrem 3 metry, které vynikají univerzálností a snadnou manévrovatelností. Hodí se na údržbu trvalých travních porostů i do polních aplikací. Stroje jsou vhodné i pro méně výkonné traktory, či svažité pozemky.

Vály na veletrhu byly zastoupené i modelem SMS CZ Titan 630 s pracovním záběrem 6,3 metru. Stroj je zemědělci oceňován pro jeho široké uplatnění od orné půdy, až po trvalé travní porosty. Je vybaven tuhým třídílným rámem z kvalitní a odolné oceli. Pozornost si zaslouží bohaté naddimenzování čepů křídel rámu. Přenos váhy na krajní sekce je řešen pomocí hydraulického přítlaku, což má pozitivní dopad na rovnoměrné zpracování půdy. Pro stroj je charakteristické výborné kopírování terénu s možností nasazení i do strmých svahů. Stroj lze pohodlně ovládat z kabiny traktoru.

Radličkový kypřič SMS CZ Atos 300.
Radličkový kypřič SMS CZ Atos 300.

Radličkové kypřiče na veletrhu reprezentoval nesený SMS CZ Arras 470 H, který je vybaven třemi řadami radliček s osovou roztečí 22,5 cm. Kypřič Arras lze použít pro předseťovou přípravu, hlubší prokypření do 20 cm i na mělké posklizňové zpracování půdy. A radličkový kypřič SMS CZ Atos 300, který je využíván pro předseťovou přípravu, i na posklizňové zpracování půdy. Jde o univerzální stroj se třemi řadami radliček a osovou roztečí 30 cm. Půdu lze zpracovávat v závislosti na použitém typu radlic a nastavení stroje do hloubky 5 až 30 cm.

Veřejnost se mohla těšit i na hydraulicky skládaný, nesený diskový podmítač SMS CZ Ontario 500 H.
Veřejnost se mohla těšit i na hydraulicky skládaný, nesený diskový podmítač SMS CZ Ontario 500 H.

Veřejnost se mohla těšit i na hydraulicky skládaný, nesený diskový podmítač SMS CZ Ontario 500 H. Stroj disponuje dvěma řadami disků o průměru 510/560 mm, uložených na bezúdržbových ložiscích na slupicích z vysokopevnostní oceli, jištěných proti přetížení pomocí gumových silentbloků. S pracovním záběrem 5 metrů a pracovní hloubkou až 12 cm nachází SMC CZ Ontario 500 H uplatnění při mělké podmítce, předseťové přípravě nebo při údržbě trvalých travních porostů.

Posledním zástupcem rokycanských strojů na výstavě byl hloubkový kypřič SMS CZ Talon 300/6.
Posledním zástupcem rokycanských strojů na výstavě byl hloubkový kypřič SMS CZ Talon 300/6.

Posledním zástupcem rokycanských strojů na výstavě byl hloubkový kypřič SMS CZ Talon 300/6 se šesti slupicemi a s pracovní hloubkou až 45 cm. Slouží pro rozrušení, nadzvednutí a provzdušnění utužené půdy bez vytahování neúrodného podorničí na povrch. Stroj je navržen pro agregaci s dalším nářadím, jako například rotačními bránami, sečkou, podmítači atd. To je umožněno vlastním tříbodovým závěsem stroje, díky kterému může uživatel provést několik operací jedním přejezdem. SMS CZ Talon 300/6 představovaný na veletrhu v Belgii disponoval vějířovým válcem se střižným jištěním.

Veletrh Agricultural and Forest Fair of Libramont 2022 se koná od roku 1927. S výstavní plochou 300 tis. m2, přítomností 800 vystavovatelů a 5000 značek a návštěvností 220 tis. diváků patří mezi přední veletrhy v rámci Beneluxu.