AgroEcoPower na Techagro 2024. Pavilon P, stánek 056
Dnes je 28.3. – svátek slaví Soňa

České stroje na zpracování půdy od SMS CZ k vidění na výstavě Terres en fête

Zveřejněno: 10. 6. 2022

Francouzské veřejnosti se představí již tento pátek na Terres en fête na ploše E16 stroje českého výrobce SMS CZ. K vidění bude šest strojů – od diskového podmítače, přes válec do předního závěsu traktoru až po radličkový kypřič Arras vyvinutý speciálně pro potřeby zemědělců v severní Francii a pojmenovaný podle stejnojmenného města.

Radličkový kypřič SMS Arras vyvinutý speciálně pro potřeby zemědělců v severní Francii a pojmenovaný podle stejnojmenného města.

„Stroje SMS CZ pomáhají francouzským zemědělcům s přípravou a zpracováním půdy již 15 let, za tu dobu jsme si vybudovali zejména v severní Francii stabilní pozici. Jsme proto rádi, že se naše značka může představit odborné i laické veřejnosti na Terres en fête na společném stánku obchodních partnerů Fumery Piéces a Duquene Agricole. Zveme vás všechny srdečně na plochu E16,“ říká Petr Jirsa, jednatel společnosti SMS CZ, s.r.o.

A na co se může veřejnost těšit? Na polonesený radličkový kypřič SMS Atos 500 P, který je využíván jak pro předseťovou přípravu, tak i na posklizňové zpracování půdy. Jde o univerzální stroj se třemi řadami radliček a osovou roztečí 30 cm. Půdu lze zpracovávat v závislosti na použitém typu radlic a nastavení stroje do hloubky 5 – 30 cm.

Polonesený radličkový kypřič SMS Atos 500 P.
Polonesený radličkový kypřič SMS Atos 500 P.

Z radličkových kypřičů bude k vidění také nesený SMS Arras 470 H, který je vybaven třemi řadami radliček s osovou roztečí 22,5 cm. Kypřič SMS Arras lze použít pro předseťovou přípravu, hlubší prokypření do 20 cm i na mělké posklizňové zpracování půdy. Stroj byl vyvinut pro potřeby severofrancouzských zemědělců a pojmenován podle stejnojmenného města.

Představí se i vály, a to konkrétně SMS Teran N 300 pro zadní tříbodový závěs traktoru a SMS Teran 300 F DDI určený do předního závěsu traktoru. Jedná se o nesené verze válů s pracovním záběrem 3 m, které vynikají univerzálností a snadnou manévrovatelností. Hodí se jak na údržbu trvalých travních porostů, tak do polních aplikací. Stroje SMS CZ jsou vhodné i pro méně výkonné traktory či svažité pozemky.

Nesené vály SMS Teran N 300 pro zadní tříbodový závěs traktoru.
Nesené vály SMS Teran N 300 pro zadní tříbodový závěs traktoru.

Veřejnost se může těšit i na hydraulicky skládaný, nesený diskový podmítač SMS Ontario 400 H. S pracovním záběrem 4 m a pracovní hloubkou až 12 cm nachází uplatnění při mělké podmítce, předseťové přípravě nebo při údržbě trvalých travních porostů.

Nesený diskový podmítač SMS Ontario 400 H.
Nesený diskový podmítač SMS Ontario 400 H.

A zapomenout nesmíme ani na předseťový kompaktor SMS Severit 300. Díky kombinaci různých typů pracovních orgánů je tento stroj schopen při jednom přejezdu srovnat pozemek, rozdrobit hroudy a zároveň precizně připravit seťové lůžko.

Předseťový kompaktor SMS Severit.
Předseťový kompaktor SMS Severit.

Terres en fête s návštěvností 70 000 osob a s více než 450 vystavovateli patří mezi významnou zemědělskou událost, zejména pro oblast severně od Paříže. Kdo nestihne červnovou akci nemusí zoufat, již v listopadu letošního roku se značka představí na mezinárodním veletrhu SIMA v Paříži.