Pozvánka na Polní den společnosti HORSCH. Ždírec 26. 6. 2024 od 9:30 hod.
Dnes je 1.5.

Deutz v první polovině roku 2023 pokračoval v růstu

Zveřejněno: 2. 9. 2023

Společnost Deutz v první polovině roku 2023 pokračovala v růstu: Výrobce motorů dosáhl meziročního nárůstu tržeb o 10 % na 1 023,5 milionu eur. Zároveň se výrazně zlepšila i ziskovost.

Výroba motoru Deutz.

Kromě provozních úspěchů dosáhla společnost Deutz také dalšího pokroku při realizaci své strategie "Dual+". Společnost zejména pokročila v celosvětové expanzi svého podnikání v oblasti servisu a náhradních dílů: nejprve společnost Deutz zahájila akvizici svého dlouholetého servisního partnera M. Hochschild S.A. se sídlem v Chile, která byla dokončena na konci července. Za druhé, v červenci Deutz podepsal dohodu o akvizici dalšího servisního partnera, Diesel Motor Nordic Group se sídlem ve švédském městě Järfälla, která by měla být dokončena na začátku čtvrtého čtvrtletí.

Společnost Deutz hodlá zahájit sériovou výrobu vodíkových motorů pro stacionární použití od roku 2024.

V první polovině roku 2023 činily nové zakázky skupiny Deutz AG 991,7 milionu eur, což je o 8 % méně než ve srovnatelném období. Z regionálního hlediska lze tento vývoj přičíst výraznému poklesu zakázek v Asii/Tichomoří. Zatímco příchozí zakázky v regionu EMEA poklesly jen nepatrně, výrazný nárůst byl zaznamenán v americkém regionu.