Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 25.4. – svátek slaví Marek

Grimme vyrobilo tisící sklízeč Varitron

Zveřejněno: 5. 10. 2021

14 let trvalo, než firma Grimme vyrobila jubilejní samojízdný sklízeč kořenové zeleniny Varitron. Na oslavu jubilea nabízí Grimme speciální verze sklízeče: Edition 1000 Varitron 470 a Varitron Platinum Terra Trac (polopásová verze).

Odběratel může stroj Grimme Varitron nechat vybavit také například černými ráfky kol

Stroje jsou osazené komfortní kabinou Premium, šesti LED pracovními světly a autopilotem. Odběratel může stroj nechat vybavit také například černými ráfky kol, podlahovou rohoží s nápisem Grimme, držákem telefonu či kompletním LED osvětlením.

Sklízeče Grimme Varitron jsou opatřeny také asistenčními systémy. Dva asistenční systémy založené na „GRIMME-Speedtronic“ napomáhají udržovat stroj v náležitém pracovním režimu, jenž zajistí jak adekvátní výkon, tak ochranu plodin. Systémy "Speedtron-ic-Web" a "Speedtronic-Elevator" se starají o automatické nastavení rychlosti sklízení. Obsluha je osvobozena od ručních kontrolních úloh, a proto se může plně soustředit na ostatní činnosti v rámci sklizně. Standardně jsou všechny samojízdné sklízeče Grimme vybaveny telemetrickou jednotkou, která umožňuje připojení k zákaznickému portálu myGRIMME.

Grimme Varitron 470 disponuje moderním, silným šestiválcovým dieselovým motorem Mercedes-Benz se zdvihovým objemem 10,7 l, který je v souladu s emisní normou Stage V. Výkon byl navýšen ze 435 hp/320 kW na 460 hp/340 kW.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Grimme

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.