Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 26.4. – svátek slaví Oto

Horsch plánuje postavit fabriku na Ukrajině. Kyjev nabídne schopnější programátory

Zveřejněno: 6. 7. 2021

V obci Velikaya Soltanovka (Kyjevská oblast) se dne 24. června uskutečnilo oficiální otevření nové pobočky společnosti Horsch.

Nové centrum Horsch na Ukrajině.

Centrum je postaveno na pozemku o rozloze 15 hektarů. V nově postaveném centru můžeme nalézt centrální sklad náhradních dílů, kanceláře, místnosti pro velké konference a haly pro marketingové účely. Kolem centra se nachází pozemky pro praktické vyzkoušení strojů. K dispozici jsou i menší haly, kde Horsch plánuje pořádat semináře pro prodejce, partnery a zákazníky v oblasti prodeje a služeb. Horsch bude mít na Ukrajině 35 specialistů.

Horsch také zvažuje výstavbu výrobního závodu. „Existují plány na otevření výrobního závodu na Ukrajině. Kvůli tomu jsme již koupili pozemek. Moderní zemědělské stroje mají spoustu elektroniky. V Německu je těžké najít dobré programátory a Kyjev je centrem Evropy, pokud jde o IT technologie, a my silně uvažujeme o otevření IT centra na území Ukrajiny. Proto jsme otevřeli naše hlavní centrum nedaleko Kyjeva. O možnosti zahájení výroby diskutujeme již dlouho, ale zatím neexistují žádné konkrétní termíny. Nicméně, veškerá infrastruktura je už na výrobní závod přizpůsobena,“ uvedl Philip Horsch pro stránku traktorist.ua.

Autor: Milan Jedlička1)
Foto: Horsch

1) z podkladů Horsch a traktorist.ua

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.