Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 25.4. – svátek slaví Marek

Horsch vyvíjí nesený postřikovač

Zveřejněno: 18. 11. 2020

Horsch kromě techniky na zpracování půdy a setí vyrábí i techniku na hnojení. Produktové portfolio v tomto segmentu zahrnují tažené a samojízdné modely postřikovačů. Výrobní program má brzy obohatit nesený typ postřikovače.

První fotografie neseného postřikovače Horsch Leeb CS

Nesený typ postřikovače má být podle stránky farm-connexion.com, která na novinku jako první upozornila, do výrobního programu firmy Horsch zařazen z důvodu dobrých prodejních výsledků postřikovačů modelové řady Leeb. Horsch o chystané novince informoval dnes ráno.

Podle prvních informací bude mít postřikovač objem nádrže 1 400 až 1800 litrů a 2 200 litrů – kapacitu bude možné rozšířit použitím čelní nádrže (uchytí se do předního závěsu traktoru). Postřikovač ponese označení Leeb CS a jeho ramena budou mít pracovní záběre až 30 metrů. Ramena budou disponovat systémem Boom Control, kdy dochází k hlídání výšky ramen pomocí ultrazvukových senzorů. Čerpadlo bude mít průtok 400 l/min.

Postřikovač by měl být představen na mezinárodním zemědělském veletrhu Agritechnica 2021.

Tento typ postřikovačů je nesen na tříbodovém závěsu traktoru. Je vhodný do podniků hospodařících na menší výměře půdy. Díky lehké ovladatelnosti spojené s využitím moderních technologií umožňují tyto postřikovače dosahovat velkých plošných výkonů. Přestavování aplikačního rámu může být ruční, nebo hydraulické. U většiny je ovládání armatur aplikačního rámu ruční, může být ale ovladatelné automaticky pomocí řídící jednotky. U postřikovačů s velkým objemem nádrže může docházet k zhutnění půdy, proto je důležitá volba traktoru.

Autor: redakce Agroportal24h.cz1)
Foto: Horsch

1) z podkladů farm-connexion.com

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.