Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 28.4. – svátek slaví Vlastislav

Integrovaný pěch Lemken FlexPack pro kamenité půdy

Zveřejněno: 11. 3. 2024

Integrovaný pěch Lemken FlexPack pro kamenité půdy je určený pro slehnutí půdy, tvorbu správné struktury půdy, zabránění vysychání půdy a rychlé obnovení kapilárního vzlínání vody. Automaticky se přizpůsobuje pracovní šířce, protože se pohybuje paralelně s rámem pluhu.

Integrovaný pěch Lemken FlexPack.

Lemken nyní uvádí na trh nový model pěchu Lemken FlexPack. Nejdůležitější inovace se týká práce s pluhy Lemken Juwel a řady Lemken Titan s technologií OptiStone: Díky speciálnímu nástavci na rámu lze tyto pluhy s hydraulickou ochranou proti přetížení vybavit také systémem Lemken FlexPack, který umožňuje dosáhnout dobrého utužení v kamenitých půdách a obnovit kapilaritu půdní struktury pro optimálně připravené seťové lůžko.

Inovovány byly také prstence. Ty jsou nyní k nosiči připevněny pomocí pružných ocelových prvků, takže Lemken FlexPack lze úspěšně používat i v těžkých půdách. Mohou se vychýlit směrem nahoru i do stran, pokud narazí na kameny nebo hroudy, a zajišťují tak bezproblémovou práci.

Inovovány byly také prstence. Ty jsou nyní k nosiči připevněny pomocí pružných ocelových prvků.
Inovovány byly také prstence. Ty jsou nyní k nosiči připevněny pomocí pružných ocelových prvků.

Lemken FlexPack lze kombinovat se závěsnými pluhy Lemken Juwel a polonesenými pluhy Lemken Titan 18. Pěch se uplatní již při vyorávání první brázdy a může být využíván jak na souvrati, tak i při hraniční orbě v okrajích pole. Pro kvalitní zpětné utužení se nechá přítlak na pěch hydraulicky nastavovat.