Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 26.4. – svátek slaví Oto

John Deere uvádí na trh nové tažené postřikovače řady R700i

Zveřejněno: 30. 7. 2020

Firma John Deere vyvinula dva nové tažené postřikovače řady R700i. Oba nové modely, jak R732i, tak R740i jsou vybaveny precizními a inteligentními technologiemi, přičemž si zachovávají osvědčené vlastnosti doposud vyráběných postřikovačů John Deere.

Nový tažený postřikovač řady R700i

Mezi současné požadavky zákazníků na postřikovače na ochranu rostlin nepatří jen větší objem nádrže a širší ramena. Zemědělci a podniky služeb také podle firmy John Deere požadují vyšší přesnost, nižší spotřebu chemických látek a větší pohodlí při plnění a provozu postřikovače. John Deere proto implementoval osvědčené funkce z větších tažených postřikovačů řady R900i a samojízdných postřikovačů řady R4100 do postřikovačů střední kategorie. Modely R732i a R740i jsou k dispozici s objemem nádrže 3 200, respektive 4 000 litrů a s rameny s pracovním záběrem od 18 do 30 metrů.

Oba postřikovače disponují prémiovými funkcemi včetně osvědčeného systému PowrSpray. „U systému PowrSpray je samozřejmostí plně automatický systém proplachu, plnicí čerpadlo zde dodává do hlavní postřikové nádrže čistou vodu přes oplachové rotační trysky. Postřikové čerpadlo pak tuto vodu rozvádí dál do ramen a přes trysky ven. Automatický systém proplachu může být nastaven v několika režimech, jako například v kontinuálním či krokovém. Jednoduchost nastavení proplachu podtrhuje fakt, že obsluha jej nastaví na dotykovém displeji v pěti logických krocích. Celý systém PowrSpray je navržen tak, aby zjednodušil ovládání, zvýšil postřikový výkon a posunul standard strojů užívaných v chemické ochraně na novou hranici,“ vysvětluje společnost Strom Praha. PowrSpray má dvě hydraulicky poháněná čerpadla. Plnicí čerpadlo plní nádrž rychlostí až 600 l/min, zatímco čerpadlo pro aplikaci postřiku má průtok 750 l/min.

Postřikovače se ovládají přes novou multifunkční páku. K dispozici je i funkce Solution Command pro přesné a snadné plnění, aplikaci a oplach. Postřikovače jsou připraveny na ISOBUS a lze je ovládat pomocí displejů GreenStar 4240 a 4640. Data z provozu lze bezdrátově přenášet až do kanceláře nebo dokonce sdílet s třetími stranami.

Postřikovače je možné dodat se systémem closed transfer system (CTS), který zvyšuje bezpečnost obsluhy tím, že umožňuje manipulovat s chemikáliemi, aniž by hrozilo, že se obsluha dostane do styku se škodlivými látkami.

John Deere současně představil i novou vlajkovou loď o výkonu až 388 koní v modelové řadě traktorů John Deere 7R a rovněž oznámil, že systém pro zvýšení produktivity a efektivity práce bude standardní výbavou u traktorů John Deere 6R.

Přečtěte si také

Autor: Milan Jedlička1)
Foto: John Deere

1) z podkladů John Deere

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.