Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 28.4. – svátek slaví Vlastislav

Kypřič Lemken Koralin nově v neseném provedení

Zveřejněno: 22. 11. 2023

V sortimentu firmy Lemken můžeme najít hybridní kypřič Lemken Koralin v taženém provedení pro celoplošné a mělké zpracování půdy. Od příštího roku bude k dispozici v neseném provedení a bez talířové sekce.

Kypřič Lemken Koralin nově v neseném provedení.

Nesené provedení kypřiče Lemken Koralin disponuje sekcí s radličkami umístěnými po celém pracovním záběru stroje. Tento model je tak vhodný jak pro velmi mělké zpracování půdy, tak pro mechanickou likvidaci plevele v celém pracovním záběru.

Nesené provedení kypřiče Lemken Koralin se zavěšuje na tříbodový závěs traktoru. Tři řady radliček jsou uspořádány symetricky s 30 cm roztečí na pracovní záběr 6,6 metrů. Radličky DeltaCut zaručují mělké zpracování půdy v pracovní hloubce od dvou centimetrů. Na rozdíl od běžných kypřičů jsou radličky pevně uchyceny, a proto přesně udržují pracovní hloubku. Radličky jsou zajištěny střižnými šrouby, ale mohou být vybaveny i automatickou ochranou proti přetížení.

Sklápění kypřiče Lemken Koralin do přepravní polohy.
Sklápění kypřiče Lemken Koralin do přepravní polohy.

U kypřiče Lemken Koralin je nastavování pracovní hloubky zajištěno hydraulicky prostřednictvím dvojčinného regulačního ventilu. Nastavení hloubky zpracování se provádí přes kola umístěná po boku a uprostřed stroje. Hydraulické válce těchto kol jsou k tomuto účelu inteligentně propojeny. Tím se nejen zkracuje doba seřizování, ale také je zajištěno, že stroj kopíruje nerovnosti terénu.

U kypřiče Lemken Koralin je nastavování pracovní hloubky zajištěno hydraulicky prostřednictvím dvojčinného regulačního ventilu.
U kypřiče Lemken Koralin je nastavování pracovní hloubky zajištěno hydraulicky prostřednictvím dvojčinného regulačního ventilu.

Lemken ke stroji Lemken Koralin nabízí širokou škálu zadních válců pro zpětné utužení nebo drcení hrud. Zadní část kypřiče může být osazena i prutovými branami. Hlavním pracovním orgánem těchto bran jsou prsty, které jsou rozestavěny ve dvou řadách. Pružné prsty při práci na poli rozvrství zbytky rostlin, přičemž zároveň zarovnají povrch a rozdrobí půdu.