Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 23.4. – svátek slaví Vojtěch

Landini představuje traktory Rex3 F vyhovující emisní normě Stage V. Ve výbavě mohou mít unikátní nízkoprofilovou kabinu

Zveřejněno: 25. 6. 2020

Landini představuje novou modelovou řadu traktorů Rex3 F do vinic a sadů. Nové traktory disponují motorem plnicí emisní normu Stage V a vyznačují se inovativními technologickými řešeními, vylepšenou kapotou a možností instalace kabiny Low Profile. Díky tomu může být traktor řady Rex3 F nominován na prestižní ocenění Traktor roku 2021 v kategorii “best of specialized”.

Speciální traktor Landini Rex3 F

V traktorech řady Rex3 F se nachází čtyřválcový 2,5litrový motor Kohler, který nabízí výkon 55, 68 nebo 75 koní. Palivová nádrž má objem 50 litrů.

Velkou předností řady Rex3 F jsou rozměry. Traktory mají kompaktní rozměry: rozvor 1 900 mm, minimální světlá výška 213 mm, vnější šířka od 1 350 mm do 1 617 mm.

Řada Rex3 F však získává velkou konkurenční výhodu ve všestrannosti. Do výbavy na přání spadá unikátní nízkoprofilová kabina - minimální celková výška od země činí 1,87 m. Kabina disponuje samonosnou konstrukcí (šířka 1,16 m).

Dveře kabiny se otevírají doširoka pro snadnější přístup. V kabině se nachází nastavitelný volant, multifunkční přístrojová deska a klimatizace. Výbavou na přání je kamerový systém. Na centrálním tunelu nejsou umístěné žádné páky.

Přední závěs má kapacitu 1 000 kg a zadní závěs dovoluje zvednout 2 700 kg. Nářadí lze umístit i mezi zadní a přední nápravu. Převodovka má 16 rychlostních stupňů vpřed a 16 rychlostních stupňů vzad a nabízí rozsah rychlostí od 0,4 do 40 km/h.

Přední náprava je vyráběna v továrnách koncernu Argo Tractors a má úhel řízení 55 stupňů. U modelů GE a F jsou k dispozici speciální ráfky kol (určené k minimalizaci vibrací, maximalizuje se komfort při jízdě po silnici).

Traktory řady Rex3 F jsou kompatibilní se systémy Landini Fleet Management pro správu strojového parku - nabízí telemetrická data, možnost vzdálené diagnostiky a přímé připojení k servisnímu oddělení.

Přečtěte si také

Autor: Milan Jedlička1)
Foto: Landini

1) z podkladů Landini

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.