Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 19.4. – svátek slaví Rostislav

Lis Krone BiG Pack 1290 HDP II má nově v základní výbavě uzlovače V-Knoter a systémem čištění PowerClean

Zveřejněno: 12. 5. 2023

U lisů Krone BiG Pack 1290 HDP II zavedla firma Krone pro tento obchodní rok do sériové výbavy některé nové prvky, které byly k dostání pouze u lisů 5. generace. Odteď budou stroje vybaveny mnohokrát osvědčeným systémem čištění PowerClean. Kromě toho bude uzly vázat osm uzlovačů Krone V-Knoter a to zcela bez zbytků motouzu.

Lis Krone BiG Pack 1290 HDP II má nově v základní výbavě uzlovače V-Knoter a systémem čištění PowerClean.

U Krone PowerClean se jedná o hydraulicky poháněný systém čištění, který udržuje v čistotě vedle vázacího ústrojí, také velkou část stroje. Pomocí hydraulicky poháněných turbín se v prostoru uzlovačů vytváří přetlak, který zamezí ulpívání nečistot. Velkým plusovým bodem tohoto systému je absolutně čisté vázací ústrojí bez prachu a jakýchkoli zbytků materiálu. Výsledkem je zřetelné snížení opotřebení uzlovačů.

Oproti lisům Krone BiG Pack 5. generace je PowerClean u Krone BiG Pack 1290 HDP II a také u jiných modelů Krone BiG Pack HighSpeed generace, u kterých je možné tento systém čištění domontovat, poháněn přímo hydraulickým systémem traktoru. Možné jsou varianty pohonu oběhovým olejem a také pomocí Load Sensing. Systém čištění tvořený dvěma radiálními ventilátory poháněnými klínovým řemenem, který byl doposud používán již nebude dál nabízen.

U Krone PowerClean se jedná o hydraulicky poháněný systém čištění, který udržuje v čistotě vedle vázacího ústrojí, také velkou část stroje.
U Krone PowerClean se jedná o hydraulicky poháněný systém čištění, který udržuje v čistotě vedle vázacího ústrojí, také velkou část stroje.

Téma „uzlování“ odteď převezmou u lisů Krone BiG Pack 1290 HDP II bezezbytkové uzlovače Krone V-Knoter z vlastního vývoje. Tento uzlovač spojuje vysokou provozní spolehlivost známého dvojitého uzlovače Deering se schopnostmi jednoduchého vazače Cormick, který neprodukuje žádné zbytky motouzu. Právě při vysokém slisování není možné se bez dvojitého uzlovače obejít. U Krone BiG Pack 1290 HDP II s extrémním výkonem až 85t/h se zatížení motouzů a uzlů ještě násobí. Kvůli kombinaci vysoké výkonnosti a slisovanosti sází Krone na patentovaný systém složený z osmi bezezbytkových uzlovačů, které i za extrémních podmínek spolehlivě zaváží a udrží balík pohromadě. Další výhodou uzlovače Krone V-Knoter je pevnost uzlu. Na základě změněného uspořádání konstrukčních dílů a pozměněného principu funkce při odřezávání motouzu vzniká při ukončovacím uzlu balíku Deering uzel se značně vyšší stabilitou díky svým delším koncům motouzu. U startovacího uzlu dalšího balíku je vytvořen Cormick uzel, který díky vtáhnuté smyčce vykazuje zřetelně vyšší pevnost v uzlu. Díky Krone V-Knoter kompletně odpadá nežádoucí přítomnost zbytků motouzu v přírodě anebo ve stáji.