Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 20.4. – svátek slaví Marcela

Nejvýkonnější traktory Case IH Quadtrac a Steiger AFS Connect přijíždí v inovované podobě

Zveřejněno: 28. 2. 2020

Inovované traktory Case IH Quadtrac a Steiger AFS Connect si odbyly světovou premiéru na americkém veletrhu Commodity Classic. Traktory budou na evropském trhu k dispozici v druhé polovině roku 2020 s nutnými úpravami umožňující provoz v Evropě.

Inovace nepřinesly nový vnější design. V interiéru se ale nachází nové ovládání, které nedávno dostala řada traktorů Magnum AFS Connect

Traktory řady Quadtrac a Steiger AFS Connect, které vyrábí firma Case IH v americké továrně, patří mezi nejvýkonnější na světě. Řada nyní bude obsahovat celkem čtrnáct modelů pokrývající výkon 420 až 620 koní. Quadtrac AFS Connect s pásovým podvozkem bude k dispozici od 470 do 620 koní a Steiger AFS Connect s kolovým podvozkem od 420 do 500 koní. Novinou je vylepšená kabina s novým ovládáním (nově ho používá i Magnum AFS Connect) a konektivita poskytující pohodlí a vyšší produktivitu. Quadtrac a Steiger s těmito novinkami navazuje na nedávno představenou řadu traktorů Magnum AFS Connect, kterou jsme si minulý rok mohli prohlédnout přímo v USA.

Nová řada traktorů Quadtrac a Steiger AFS Connect může být konfigurována tak, aby vyhověla všem požadavkům zemědělců. Traktory se uplatní v práci se širokozáběrovými stroji na zpracování půdy a setí, podrýváky či v agregaci s překládacími vozy. Na výběr je ze dvou typů převodovek. Prvním typem je PowerDrive nabízející úsporu paliva až o 20 %, rychlejší řazení a výkon až 682 koní u top modelu Quadtrac 620. Druhým typem je komfortnější plynulá převodovka CVXDrive automaticky vyvažující výkon a efektivitu.

Traktory Quadtrac AFS Connect v rámci modernizace dostaly i větší palivovou nádrž. Interval výměny oleje a údržby se prodloužil na 600 hodin. Výrobce uvádí, že podle testů jsou traktory Quadtrac a Steiger nejvýkonnější a nejúspornější na trhu.

Systém Advanced Farming Systems (AFS) Connect umožňující vzdálený monitoring a správu farmy bude zabudovaný do kabiny traktoru. Systém umožňuje obousměrný přenos dat mezi strojem a správcem. Přenos dat z farem a strojů probíhá bezdrátově přímo do kanceláře nebo mobilních zařízení. Traktory však musí mít tři klíčové komponenty - displej AFS Pro 1200, software AFS Vision Pro a přijímač AFS Vector Pro.

Autor: Milan Jedlička1)
Foto: Case IH

1) čerpáno z materiálů Case IH

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.