Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 18.4. – svátek slaví Valérie

Nová vlajková loď mezi postřikovači Fendt Rogator a ještě preciznější aplikace hnojiv

Zveřejněno: 13. 8. 2019

Tým Fendt Crop Protection Solutions po dvou letech uvádí na trh novinky v oblasti techniky na ochranu rostlin. Hlavními novinkami jsou – automatické řízení trysek Fendt OptiNozzle a nový systém vedení výšky ramene AGCO. Řada samojízdných postřikovačů Rogator 600 se rozrostla o nejvýkonnější model a tažené modely postřikovačů Rogator 300 disponují novým zavěšením.

Postřikovač Fendt Rogator.

Řada samojízdných postřikovačů Fendt Rogator 600 má nový top model Rogator 665 s maximálním výkonem 307 koní. Od roku 2020 budou všechny postřikovače v řadě vybaveny šestiválcovým motorem o zdvihovém objemu 7,4 litrů. Za použití pasivního filtru pevných částic se plní emisní norma Stage V. K dispozici též budou dva nové rozměry pneumatik.

Automatické řízení trysek Fendt OptiNozzle vybere nejvhodnější kombinaci trysek tak, aby byla zajištěna dokonalá aplikace za všech okolností.

Tažený postřikovač Fendt Rogator 300 dostal do vínku nové hydropneumatické zavěšení jednotlivých kol. Dva hydraulické válce poskytují odpružení, čímž se zajistí stabilita při zatáčení v náročných podmínkách a na svazích. Fendt Rogator 300 s automatickým vyrovnávacím systémem Fendt Stability Control zaručuje bezpečnou jízdu na svahu a stabilitu na silnici. Systém též umožňuje kompenzaci sklonu až 7°, neboli 12 %. Další funkcí je vyrovnání celého postřikovače, což se hodí při plnění nádrže na nerovném terénu.

Tažený postřikovač Fendt Rogator 300 je nyní nabízen s rameny do pracovní šířky 36 metrů. Do přepravní polohy se složí natřikrát.

Všechny výše zmíněné novinky budou k dispozici od ledna roku 2020.

S největší pravděpodobností se tyto novinky představí na veletrhu Agritechnica 2019 v Hannoveru na podzim. Stejně tak jako další představené novinky od Fendtu, jako jsou inovované traktory řady 1000 Vario, nová generace řezačky Katana, inovovaný model traktoru řady 300 Vario a nová generace modelové řady traktorů 900 Vario.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Fendt

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.