Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 18.4. – svátek slaví Valérie

Traktory Fendt řady 1000 Vario dostaly facelift a pásové verze nové ovládání

Zveřejněno: 2. 8. 2019

Po pěti letech je už vhodná doba pro modernizaci. Německý výrobce traktorů a sklizňových strojů Fendt se rozhodl pro facelift u nejvýkonnější modelové řady traktorů standardní koncepce – 1000 Vario a pásových traktorů řady 900 Vario MT.

Fendt řady 1000 Vario

Světová premiéra modelové řady traktorů Fendt 1000 Vario proběhla v roce 2014 na zámku Neuschwanstein. Více než polovina těchto prodaných traktorů se používá mimo Evropu. Přibližně 2 000 traktorů bylo již dodáno do 40 zemí světa, z nichž asi 300 bylo dodáno zákazníkům do Německa.

Fendt má stále větší ambice se stát globálním hráčem a do modelové řady 1000 Vario vkládá naději. Svědčí o tom fakt, že na některých trzích v Americe se Fendt 1000 Vario prodává pod značkou Challenger ve žluté barvě. Nově na brazilském trhu chce Fendt ponechat zelenou barvu i značku. Aby traktory 1000 Vario vyhovovaly současnému globálnímu trhu, prodělaly facelift.

Nově na těchto traktorech narazíme na komfortně elektricky nastavitelná zpětná zrcátka, na kterých jsou umístěna obrysová světla. Zrcátka jsou vyhřívána a lze je snadno ovládat přes terminál v traktoru. Pro zvýšení bezpečnosti a plnění evropských předpisů je k dispozici další osvětlení, výstražné osvětlení a značky. Pro ochranu proti krádeži stroje nebo paliva a neoprávněnému přístupu do motoru slouží kódovaný klíč pro dveře, zapalování, kapotu a nádrž na naftu.

Pro Fendt 1000 Vario je nyní možné na přání pořídit hands-free systém s osmi mikrofony instalovanými v střešním oknu. Pro snadnější ovládání se může systém ovládat na terminálu. Zaručen je i příjem kanálů AM/FM (včetně digitálních) a přehrávání z externích zdrojů - přes Bluetooth, USB nebo AUX. Dvě antény jsou umístěny v úhlu 90° u oken kabiny.

Fendt 1000 Vario plní platné emisní normy v daném státu, kde se prodává. V Evropě je to Stage V.

Další změny se týkají i pásových traktorů Fendt řady 900 Vario MT. Tyto traktory jsou nově dodávány s joystickem a 10,4palcovým dotykovým terminálem, který rozšiřuje provozní možnosti (možné je programovat sekvence na souvrati). Přes joystick je též možné ovládat tempomat a nastavovat rychlost.

Fendt 900 Vario MT rovněž splňuje evropskou emisní normu Stage V.

Fendt modernizované traktory ukáže na mezinárodním zemědělském veletrhu Agritechnica 2019 v Hannoveru. Nebude chybět ani nová generace modelové řady traktorů 900 Vario a další novinky.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Fendt

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.