Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 24.4. – svátek slaví Jiří

Nové brány Horsch Cura ST by měly přitahovat zájem ekologických i konvenčních zemědělců

Zveřejněno: 8. 8. 2019

Německý výrobce techniky na zpracování půdy a setí Horsch se svými novinkami pro rok 2020 cílí hlavně na ekologické a hybridní zemědělství. Jednou z novinek jsou brány Cura ST, které se vyznačují přesným provozním režimem a mimořádně solidní konstrukcí. Brány budou ve verzi pro tříbodové závěsy a s pracovní šířkou od šesti do patnácti metrů.

Brány Horsch Cura ST.

Horsch čelí společenskému tlaku a nadšení pro řešení mechanické likvidace plevelů. Zákazníky, kterými jsou odborníci na ekologické zemědělství a ti, kteří upřednostňují tradiční postupy, mají nyní uspokojit nové prutové brány. Tento produkt tak doplňuje nově představený meziřádkový kypřič Transformer VF. Tento typ bran se obecně osvědčuje jako alternativa chemické likvidace plevele a mechanického ošetřování mnoha kulturních rostlin. Cílem nasazení těchto bran je minimalizovat výskyt plevele.

Pracovní orgány jsou umístěny v šesti řadách a zajišťují efektivní provoz bran v půdě a vegetaci. Přítlak je hydraulicky nastavitelný v rozsahu od 500 gramů do 5 kg. Libovolně je tak možné nastavovat agresivitu působení bran na půdní povrch, čímž se zajistí buď lehká práce, nebo velmi agresivní. Pruty mají individuální zavěšení a jsou chráněny před bočním posunem, což zajišťuje vysokou přesnost práce. Každý zub je individuálně fixován systémem, který zabraňuje postrannímu posunutí. Horsch Cura ST lze použít v různých půdních podmínkách.

V rámci tiskových dnů Horsch také oznámil příchod nové generace samojízdných postřikovačů řady PT, a nový podmítač Cultro TC.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Horsch

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.