50 let Kubota v Evropě. Akční nabídka modelů řad M5 a M5N.
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Nový diskový podmítač Väderstad Carrier XT 425 – 625 optimalizuje úhel disku podle pracovní hloubky

Zveřejněno: 14. 6. 2022

Společnost Väderstad představuje nový diskový podmítač Väderstad Carrier XT 425 – 625. Díky snadnému nastavení stroje nebo otočnému nosníku ramen disků je Väderstad Carrier XT konstruován tak, aby optimalizoval výsledek zpracování půdy v závislosti na pracovní hloubce.

Väderstad Carrier XT je nejnovějším přírůstkem do rodiny diskových podmítačů Väderstad Carrier.

Väderstad Carrier XT je nejnovějším přírůstkem do rodiny diskových podmítačů Väderstad Carrier, které se používají pro vysokorychlostní primární zpracování půdy a přípravu půdy pro setí. Zvládne všechny všestranné výzvy moderního zemědělství – od velmi mělkého zpracování půdy až po hlubší zapravení.

Väderstad Carrier XT je k dispozici ve třech různých pracovních šířkách: 4,25 m, 5,25 m nebo 6,25 m. Stroj může být dodán buď v tažené, nebo nesené verzi. Všechny modely Väderstad Carrier XT mohou být vybaveny řadou variant s jedním i dvěma pěchy.

Hlavním rysem modelu Väderstad Carrier XT jsou hydraulicky otáčející se nosníky s rameny disků. Väderstad Carrier XT je tak schopen optimalizovat výkon v malé hloubce a zároveň dodržet pracovní hloubku při zpracování půdy ve větších hloubkách.

Väderstad Carrier XT je k dispozici ve třech různých pracovních šířkách: 4,25 m, 5,25 m nebo 6,25 m.
Väderstad Carrier XT je k dispozici ve třech různých pracovních šířkách: 4,25 m, 5,25 m nebo 6,25 m.

„Zvětšením úhlu natočení disku směrem k půdě se zvýší jeho schopnost pronikání do půdy. Změnou úhlu sklonu disku se posouvá řezná plocha. Společnost Väderstad vložila mnoho výzkumu a znalostí do přesného nastavení těchto úhlů, aby maximalizovala výkonnost na poli,“ říká Wolfram Hastolz ze společnosti Väderstad, a pokračuje: „Díky tomu má Väderstad Carrier XT schopnost optimalizovat úhly disku podle jeho pracovní hloubky. Pro zemědělce se to projevuje plným podříznutím v menší pracovní hloubce, stejně jako vynikajícím udržením hloubky a sníženým prouděním půdy v hlubších pracovních hloubkách. Oba tyto faktory přispívají k nižší spotřebě nafty.“

Hlavním rysem modelu Väderstad Carrier XT jsou hydraulicky otáčející se nosníky s rameny disků.
Hlavním rysem modelu Väderstad Carrier XT jsou hydraulicky otáčející se nosníky s rameny disků.

Väderstad Carrier XT může být vybaven buď 450 mm diskem, 470 mm diskem TrueCut, nebo diskem CrossCutter pro velmi mělké zpracování.

„Každý disk je vyroben z vysoce kvalitní švédské oceli V-55 v naší vlastní továrně na originální díly Väderstad Components. To zaručuje vysokou odolnost proti opotřebení a dlouhou životnost v terénu,“ říká Wolfram Hastolz.

Nové stroje Väderstad Carrier XT 425 – 625 mají oficiální premiéru na německé polní výstavě DLG Field Days v červnu. Stroj bude možné objednat od října 2022.