Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 28.4. – svátek slaví Vlastislav

Nový velkoplošný secí stroj Amazone Cirrus 9004-2C Grand

Zveřejněno: 2. 1. 2024

Firma Amazone rozšířila svou nabídku velkoplošných secích strojů o nový tažený model Amazone Cirrus 9004-2C Grand. Stroj je nabízen s pracovním záběrem 9 metrů a roztečí řádků 16,6 cm. Novinářům byl stroj prezentován na Tiskových dnech v Německu.

Secí stroj Amazone Cirrus 9004-2C Grand je určen k řešení současných i budoucích výzev v zemědělství a vyznačuje se přesným, flexibilním a efektivním provozem.

Secí stroj Amazone Cirrus 9004-2C Grand na první pohled vyniká svým nápadným designem. Ten je do značné míry dán velkým zásobníkem osiva a výraznou rozdělovací hlavou.

Stroj je určen k řešení současných i budoucích výzev v zemědělství a vyznačuje se přesným, flexibilním a efektivním provozem. Amazone Cirrus 9004-2C Grand je standardně vybaven dvoukomorovým zásobníkem rozděleným v poměru 60:40. Celkový objem zásobníku, který je optimalizován pro velké vaky a má dostatečnou kapacitu, činí 5 750 litrů. Zásobník vždy pojme celý obsah velkého big-bagu. Aby bylo možné zásobník plnit i menším teleskopickým manipulátorem, dá se stroj částečně složit.

Dvoukomorový zásobník secího stroje Amazone Cirrus 9004-2C Grand umožňuje oddělené dávkování různých druhů osiva nebo hnojiva. Obě komory zásobníku lze v případě potřeby naplnit pouze jedním materiálem pro dosažení maximálního výkonu. Přesnou distribuci zaručuje tlakový systém zásobníku s vysoce výkonným dopravním systémem. Při pracovní rychlosti 15 km/h je možné efektivně aplikovat až 400 kg/ha. Pro jednoduchou a přesnou kalibraci dávkovací jednotky lze použít TwinTerminal.

Částečné složení do přepravní polohy dovoluje snadné plnění zásobníku také menšími nakladači.
Částečné složení do přepravní polohy dovoluje snadné plnění zásobníku také menšími nakladači.

Rozdělovací hlavu lze prostřednictvím terminálu ISOBUS snadno přizpůsobit libovolným symetrickým a asymetrickým řádkům, jakož i šířce rozchodu a šířce pneumatik, a vytvořit tak požadovaný řádek pomocí funkce SectionControl po jednotlivé botce.

Pro rovnoměrné vzcházení je nutné přesné uložení osiva. Dvoudisková secí botka TwinTeC plus zaujme velkým průměrem disku a přítlakem až 100 kg. Elektrohydraulické dálkové ovládání přítlaku botek a hloubky setí umožňuje snadné přizpůsobení měnícím se půdním podmínkám. Uživatelsky přívětivé nastavení je zajištěno z kabiny prostřednictvím terminálu ISOBUS.

Pohled na pracovní části secího stroje Amazone Cirrus 9004-2C Grand.
Pohled na pracovní části secího stroje Amazone Cirrus 9004-2C Grand.

Manévrovatelnost stroje hraje klíčovou roli při rychlém osetí souvratí, klínovitých polí i malých a nepravidelně tvarovaných polí. Amazone Cirrus 9004-2C Grand zvládá manévrovat v polních zatáčkách s minimální námahou. V tomto ohledu se každé kolo otáčí nezávisle na ostatních a může se flexibilně nastavit rychlost a směr jízdy s úhlem natočení až 90°. Tento proces otáčení chrání stroj před nadměrným zatížením a opotřebením. Navíc je zabráněno hrnutí půdy při projíždění zatáček. Stroj po silnici jede po čtyřech kolech.