Víceúčelové rotační plečky GST BIOSTAR. Nástroj na celoplošnou mechanickou kultivaci
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Překládací vůz Bergmann GTW se speciálním šnekem pro plnění velkých secích strojů

Zveřejněno: 21. 11. 2022

Čtyři překládací vozy Bergmann GTW s objemem 21 až 43 m³ prošly celkovou modernizací a nyní se vyznačují novými praktickými řešeními.

Pro plnění secích strojů s velkým pracovním záběrem mohou být všechny překládací vozy Bergmann GTW vybaveny hydraulicky poháněným šnekem o délce 5 m a průměru 250 mm

Pro překládací vozy Bergmann GTW 330 (33 m³) a GTW 430 (43 m³) je k dispozici systém TwinBunker, jenž dovoluje rozdělit ložnou plochu na dvě části. Vzniknou tedy dva prostory – poměr 50/50. Výrobce uvádí, že takto rozdělená ložná plocha poslouží pro přepravu osiva i hnojiva současně a lze tak plnit zároveň i secí stroje. Ložná plocha je také uzpůsobena tak, aby se v ní nezachytávalo hnojivo (má zaoblená určitá místa). Pokud jde o vyprazdňování, stačí zavřít jednu ze dvou komor (v závislosti na materiálu, který má být přeložen).

Pro plnění secích strojů s velkým pracovním záběrem mohou být všechny překládací vozy Bergmann GTW vybaveny hydraulicky poháněným šnekem o délce 5 metrů a průměru 250 mm. Překládací výška šneku je více než 4 metry, což umožňuje pohodlné plnění i těch největších secích strojů. Šnek dopraví hnojivo i osivo. Šnek lze hydraulicky posouvat ze strany na stranu a je výškově nastavitelný.

Pro ochranu nákladu před povětrnostními vlivy mohou být všechny modely překládacích vozů Bergmann GTW volitelně vybaveny ručně ovládanou plachtou.
Pro ochranu nákladu před povětrnostními vlivy mohou být všechny modely překládacích vozů Bergmann GTW volitelně vybaveny ručně ovládanou plachtou.

Novinkou u všech modelů řady Bergmann GTW je poklop pro údržbu na spodním konci hlavního šneku. Modely Bergmann GTW 330 a Bergmann GTW 430 jsou standardně vybaveny hydraulicky výškově nastavitelnou ojí. Nová konstrukce oje zabraňuje zachytávání a hromadění slámy při jízdě přes řádky. Štíhlá konstrukce oje také umožňuje vysokou manévrovatelnost a její velmi nízká hmotnost zajišťuje maximální užitečné zatížení.

Pro ochranu nákladu před povětrnostními vlivy mohou být všechny modely překládacích vozů volitelně vybaveny ručně ovládanou plachtou. Pro dva velké modely Bergmann GTW 330 a Bergmann GTW 430 je na přání k dispozici hydraulicky nastavitelná plachta, kterou lze pohodlně ovládat z místa řidiče.