Víceúčelové rotační plečky GST BIOSTAR. Nástroj na celoplošnou mechanickou kultivaci
Dnes je 28.3. – svátek slaví Soňa

Senážní vůz Pöttinger BOSS 3000 MASTER pro menší zemědělské podniky

Zveřejněno: 13. 9. 2022

Pöttinger se snaží vyhovět v oblasti sklizně pícnin i menším zemědělským podnikům. Pro ně je k dispozici řada menších senážních vozů Pöttinger BOSS 3000 MASTER, která na trh přichází se zcela novým vkládacím hrabicovým ustrojím EVOMATIC.

Senážní vůz Pöttinger BOSS 3000 MASTER.

Firma Pöttinger novinářům v Rakousku představila menší senážní vůz Pöttinger BOSS 3000 MASTER pro menší zemědělské podniky a farmy v podhůří Alp. Vůz bude vyráběn ve čtyřech velikostech s ložnou plochou o objemu od 18,7 do 26,5 m³ pro traktory o výkonu 130 koní. K dostání bude v jednonápravovém nebo dvounápravovém provedení.

Senážní vůz Pöttinger BOSS 3000 MASTER disponuje zcela novým vkládacím hrabicovým ustrojím EVOMATIC. Na přání je vůz dostupný s řezacím ústrojím s 16 nebo 31 noži. Pro snadný přístup k nožům lze řezací ústrojí hydraulicky vykývnout. Všechny nože jsou individuálně chráněny proti cizím předmětům. Pokud je potřeba provést jakoukoli údržbu, vůz tuto úlohu indikuje na servisním počítadle, které je rovněž součástí standardní výbavy. Velké otvory pro údržbu, plastové panely a šikmé blatníky usnadňují čištění vozu na konci sezóny.

Pohled na sběrač a vkládací hrabicové ústrojí EVOMATIC.
Pohled na sběrač a vkládací hrabicové ústrojí EVOMATIC.

K senážnímu vozu Pöttinger BOSS 3000 MASTER je nabízen nový ovládací terminál SELECT CONTROL, který nabízí kromě osmi funkčních tlačítek také 4,6" dotykový displej. Vůz je ISOBUS kompatibilní a dokáže celou řadu pracovních postupů automatizovat (po vzoru větších vozů Pöttinger JUMBO).