Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 18.4. – svátek slaví Valérie

Sklízecí mlátičky Massey Ferguson Activa prošly modernizací. Modelovou řadu obohatil nový vlajkový model

Zveřejněno: 6. 7. 2022

Massey Ferguson inovoval řadu vytřásadlových sklízecích mlátiček Massey Ferguson Activa s volitelným separátorem Multi Crop. Modely také dostaly novou kabinu.

Nová řada sklízecích mlátiček Massey Ferguson Activa s pěti vytřásadly nabízí všestrannou sklizeň v široké škále plodin a podmínek, od malých zrn po kukuřici, sóju a rýži.

Tři nové, jednoduché a spolehlivé modely sklízecích mlátiček Massey Ferguson Activa jsou navrženy tak, aby poskytovaly flexibilní a vysoce kvalitní sklizeň v široké škále plodin pro malé až středně velké farmy.

Řadu nyní vede zcela nový model s výkonem 260 koní, Massey Ferguson Activa 7344. K tomu se přidávají nové modely Massey Ferguson Activa 7343 (226 koní) a Massey Ferguson Activa 7342 (185 koní) – všechny jsou vybavené separátorem Multi Crop, elektronicky řízenými hydrostatickými převodovkami a dostupné s inovovanou kabinou.

Tři nové modely sklízecích mlátiček Massey Ferguson Activa s výkonem od 185 do 260 koní sdílejí podobné mláticí ústrojí s mláticím bubnem a košem. Všechny jsou také dostupné ve verzích pro sklizeň rýže nebo s vyšší odolností vůči opotřebení, která je speciálně navržena tak, aby zvládla náročné operace v těžkých porostech sóje a kukuřice.

Tři nové modely sklízecích mlátiček Massey Ferguson Activa s výkonem od 185 do 260 koní sdílejí podobné mláticí ústrojí s mláticím bubnem a košem.
Tři nové modely sklízecích mlátiček Massey Ferguson Activa s výkonem od 185 do 260 koní sdílejí podobné mláticí ústrojí s mláticím bubnem a košem.

Osvědčené a spolehlivé mláticí ústrojí používá mlátící buben o průměru 600 mm a šířce 1 340 mm s osmi mlatkami. Kvalita zrna je zajištěna díky nezávislému – přednímu a zadnímu – elektricky ovládanému nastavení mláticího koše.

Přestavení mezi plodinami je jednoduché – dělený mláticí koš řidiči umožňuje rychlou výměnu sekcí pro velká nebo malá zrna.

Pro optimální separaci je určen volitelný separátor MCS (Multi Crop Separator), který je k dispozici u všech modelů. To zvyšuje separaci až o 20 % a zlepšuje flexibilitu sklizně při zachování kvality slámy. Unikátní je, že tento přídavný separátor má schopnost úplně otočit mláticí koš do nefunkční polohy, není-li potřebný.

Sklízecí mlátičky Massey Ferguson Activa prošly modernizací. Modelovou řadu obohatil nový vlajkový model.
Sklízecí mlátičky Massey Ferguson Activa prošly modernizací. Modelovou řadu obohatil nový vlajkový model.

Nová modulární stupňovitá dopravní deska, používaná u větších sklízecích mlátiček Massey Ferguson, je vybavena odnímatelnými plastovými sekcemi odolnými proti opotřebení. Ty dále zlepšují všestrannost, což usnadňuje čištění při práci v obtížných podmínkách a v plodinách, jako je sója a kukuřice.

Modely Massey Ferguson Activa 734 a Massey Ferguson Activa 7344 mohou být vybaveny sklízecím adaptérem Massey Ferguson Powerflow, který používá kontinuální podávání pásy ke sběru materiálu a podává materiál rovnoměrné „klasy napřed“, což výrazně snižuje ztráty. K dispozici je v šířkách od 5,5 do 6,2 metru. Sklízecí mlátička Massey Ferguson Activa 7342 je vybavena adaptérem Massey Ferguson Freeflow s šířkou od 4,8 do 6 metrů a je k dispozici také pro použití na dvou větších sklízecích mlátičkách do šířky 7,6 metru.

Automatická regulace výšky adaptéru je ve standardní výbavě, boční plovoucí pohyb je volitelný.

Všechny nové modely sklízecí mlátičky Massey Ferguson Activa jsou vybaveny nejnovějšími motory AGCO Power (Stage V). Dobře se osvědčily v jiných aplikacích, jsou speciálně nastaveny tak, aby poskytovaly optimální točivý moment a výkon pro spolehlivou a efektivní sklizeň. Modely Massey Ferguson Activa 7343 a Massey Ferguson Activa 7344 pohání 7,4litrový šestiválec, zatímco 4,9litrový čtyřválec zajišťuje hospodárný provoz modelu Massey Ferguson Activa 7342. Oba mají čtyři ventily na válec s hydraulickým nastavováním vůle pro snížení nároků na údržbu.

V základní výbavě sklízecích mlátiček Massey Ferguson Activa se nyní nachází pneumaticky odpružené sedadlo obsluhy.
V základní výbavě sklízecích mlátiček Massey Ferguson Activa se nyní nachází pneumaticky odpružené sedadlo obsluhy.

Massey Ferguson kompletně modernizoval hydrostatickou převodovku sklízecích mlátiček Massey Ferguson Activa. Nyní využívá nejnovější generaci elektronicky řízeného hydrogenerátoru.

V základní výbavě sklízecích mlátiček Massey Ferguson Activa se nyní nachází pneumaticky odpružené sedadlo obsluhy. Nová loketní opěrka na sedadle usnadňuje ovládání. Multifunkční páka vpředu nyní umožňuje plynulé elektronické řízení hydrostatické převodovky a mezi řadou dalších funkcí obsahuje spínač vyprazdňovacího dopravníku. Po straně nové loketní opěrky jsou umístěny další běžně používané spínače. Všechny modely jsou dodávány s jednotkou Agritronic se standardním monitorem ztrát zrna. K dispozici je také vylepšená soustava vnějšího osvětlení. Na přání je možné modely vybavit elektrickým nastavením sít, monitorem omlatu, chladicím boxem a zadní kamerou.