Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 24.4. – svátek slaví Jiří

Sklízecí mlátičky s novými pásovými jednotkami a ještě vyšším výkonem

Zveřejněno: 21. 7. 2018

Jeden z největších světových výrobců sklízecích mlátiček, společnost John Deere, představuje celou řadu novinek pro sklízecí mlátičky. Řady W a T dostaly více výkonu, více komfortu a nové pásové jednotky.

Sklízecí mlátička John Deere řady T s novými pásovými jednotkami.

Nové pásové jednotky přinášejí o 20 % více pohodlí a o 50 % delší životnost. Nové pásové jednotky dostanou sklízecí mlátičky řady S a T. Všechny verze sklízecích mlátiček s novými pásy jsou schváleny pro provoz v rychlosti 40 km/h. Pokud to bude nutné, pásové jednotky mohou být zaměněny za klasická kola. John Deere také vsadil na klasický a osvědčený trojúhelníkový tvar pásových jednotek. Mazání není nutné, pouze každých 500 hodin je potřeba měnit převodový olej.

Vzdálené upravování nastavení strojů

John Deere nyní zákazníků nabídne další nástroj (MyOperationsCenter) pro optimalizaci sklizně. Zemědělci a podniky služeb mohou nejen prohlédnout nastavení strojů v tabletu nebo PC, ale také měnit vzdáleně hodnoty za pomocí aplikace v počítači. Zvláště pro vlastníky vozového parku bude aplikace MyOperationsCenter zajímavá pro zobrazení a porovnání nastavení několika strojů.

Ještě větší výkon v řadách W a T

Řady sklízecích mlátiček W a T jsou známé kvůli svému vysokému výkonu. Nyní lze u nich volit mezi univerzálním košem, košem na suchá zrna či košem na kukuřici. Tato volba prý zabere 15 minut. Všechny modely řady T mají také nový oddělovací koš pro zlepšení toku materiálu. Všechny změny by měly vést ke zvýšení výkonu. Dále je k dispozici volitelný balíček LED osvětlení v 360°.

Druhá generace malých sklízecích mlátiček

K dispozici je nyní druhá generace sklízecích mlátiček W330 a W440. Stroje jsou stále vhodné pro malé až střední podniky, ale nyní nabízejí větší pohodlí. Kabiny jsou o 15 procent větší a nastavení lze provést pomocí dotykového displeje. Kromě toho mají řidiči přístup k přednastaveným parametrům pro mlácení a čištění. Objem zásobníku se zvýšil z 55 na 75 litrů.

Autor: Milan Jedlička
Foto: John Deere

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.