Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 20.4. – svátek slaví Marcela

Společnost PEKASS získala výhradní zastoupení pro techniku Horsch v Královéhradeckém kraji

Zveřejněno: 17. 5. 2022

Společnost PEKASS je již přes 30 let významným dodavatelem zemědělské a komunální techniky v Čechách. Známá je především prodejem a servisem strojů značek JCB a Horsch. Od března letošního roku má nově výhradní zastoupení pro techniku Horsch i v Královéhradeckém kraji. Veřejně to bude oznámeno na Polním dni Horsch v Dymokurech, kde budou přítomným zájemcům představeny novinky firmy Horsch.

V Královéhradeckém kraji je PEKASS již etablován. Místním zemědělcům dodává široký sortiment zemědělské techniky. Nyní PEKASS získal i výhradní zastoupení techniky Horsch.

V souvislosti s nárůstem poptávky po technice roste i počet poboček a obrat společnosti PEKASS. V rámci celorepublikové strategie se proto její vedení letos rozhodlo 5 ze svých 10 středisek spojit do dvou divizí: Sever a Západ.

S účinností od prvního března letošního roku společnost PEKASS získala také oficiální zastoupení značky Horsch v Královéhradeckém kraji. Kraj spadá do divize Sever, v níž se nachází tři obchodně-servisní pobočky firmy: Rychnov nad Kněžnou, Milovice a Roudnice nad Labem. Pobočka v Milovicích je největší v síti PEKASSu a je hlavní centrálou divize Sever. Co se prodejního a servisního zázemí týče, v Milovicích se nachází distribučně-logistické centrum. Sklad je nepřetržitě doplňován náhradními díly, které se následně rozváží do jednotlivých poboček. Pokud tedy zákazník poptává náhradní díl ke svému stroji, může se spolehnout, že mu bude doručen nejpozději do druhého dne.

PEKASS jako silný partner Horsche

PEKASS není v prodeji a servisu strojů Horsch žádným nováčkem. S německou značkou má dlouholeté zkušenosti z jiných regionů, kde působí. V Královéhradeckém kraji je PEKASS již etablován. Místním zemědělcům dodává široký sortiment zemědělské techniky. Pobočka v Rychnově nad Kněžnou funguje již 10 let, což dokazuje i její stabilní klientská základna. Doposud tato filiálka dodávala stroje značky JCB, Krampe, Briri, Tebbe, Antonio Carrarro, Berti, Grilo či John Deere, nyní přibude HORSCH. „Ohledně nového zastoupení značky Horsch v Královéhradeckém kraji jsme měli jasno. Potřebujeme silného partnera, což pro nás PEKASS je. Potřebujeme též partnera, který zvládne prezentovat široké portfolio firmy Horsch přímo u zákazníků,“ uvedl Radek Divila z firmy Horsch.

Po celém území Královéhradeckého kraje je rozmístěna pestrá škála zemědělských farem. V kraji působí jak společnosti zabývající se intenzivním zemědělstvím, tak farmy kladoucí důraz na ekologii či minimalizační zpracování půdy, přičemž Horsch – díky svému širokému portfoliu – dokáže uspokojit požadavky každé z nich. PEKASS již na toto území prodal první stroje značky Horsch – jmenovitě například samojízdný postřikovač Horsch Leeb PT 6300 (bude se dodávat v srpnu) či secí stroj Horsch Pronto 6DC.

Začalo aktivní předvádění početné flotily strojů Horsch

PEKASS se zaměřuje na prodej úzkého okruhu strojů různých značek. Díky tomu je zajištěn jejich kvalitní servis a dodávka náhradních dílů. Nejžádanější a nové stroje se PEKASS snaží aktivně předvádět u svých zákazníků. Prostřednictvím své dceřiné společnosti také provozuje půjčovnu nejžádanějších strojů, jako jsou secí stroj Horsch Pronto, Horsch Focus, kypřič Horsch Terrano či podmítač Horsch Joker. PEKASS k tomu navíc každoročně pořizuje předváděcí stroje, jejichž přednosti aktivně demonstruje přímo na pozemcích. Jde většinou o novinky, se kterými chce své zákazníky seznámit. Letos na jaře již proběhlo předvádění secích strojů Horsch Pronto 6DC, aktuálně probíhá prezentace přesného secího stroje Horsch Maestro 8CX.

PEKASS provozuje hned několik secích strojů Horsch Maestro. V rámci divize Sever jezdí k zákazníkům špičkově vybavená souprava složená z traktoru JCB Fastrac 4220 o výkonu 220 koní a osmiřádkového secího stroje Horsch Maestro CX. Traktor JCB Fastrac 4220 je vybaven přesnou RTK satelitní navigací s možností ovládání sekcí secího stroje (přes terminál Trimble GFX 750). Secí stroj Horsch Maestro CX je opatřen dávkovači Horsch AirSpeed pracujícími s přetlakem – výhodou je přesnost výsevu kukuřice i při vysokých pracovních rychlostech. V rámci divize Sever eviduje PEKASS značný zájem o předvedení této soupravy. S dvanáctiřádkovým secím strojem Horsch Maestro CV pak PEKASS zakládá i porost slunečnice.

Do flotily patří i stroj Horsch Focus se zavěšeným secím strojem Horsch Maestro RV pro zakládání porostů metodou strip-till. Ten také zavítá do Královéhradeckého kraje.

Od května se mohou zájemci na Královéhradecku těšit na ukázky tažených a samojízdných postřikovačů Horsch Leeb.
Od května se mohou zájemci na Královéhradecku těšit na ukázky tažených a samojízdných postřikovačů Horsch Leeb.

Po sezóně setí bude na Královéhradecku následovat prezentace soupravy složené z traktoru JCB Fastrac, meziřádkového kypřiče Horsch Transformer 6VF (s možností přihnojení porostu granulovaným hnojivem) a čelního zásobníku Horsch Partner 1600FT pro hnojivo. Plečka je vybavena systémem section-control, kamerovým naváděním, posuvným rámem a dalšími technologiemi zpřesňujícími práci v řádkových kulturách. PEKASS také prezentuje nové prutové brány Horsch Cura ST. Do České republiky v příštím roce dorazí největší prutové brány Horsch Cura 24ST s pracovním záběrem 24 metrů! Aby byl výčet techniky kompletní, od května se mohou zájemci na Královéhradecku těšit na ukázky tažených postřikovačů Horsch Leeb 5 LT a Horsch Leeb 4 AX a samojízdných postřikovačů Horsch Leeb PT 6300.

Přijďte se podívat na Polní den Horsch v Dymokurech

Oficiální zastoupení značky Horsch v Královéhradeckém kraji společností PEKASS bude veřejnosti slavnostně oznámeno na Polním dni Horsch v Dymokurech v úterý 7. června 2022. Návštěvníci se mohou těšit na představení novinek z oblasti techniky pro zpracování půdy, setí a ochranu rostlin. Pozvání přijal i Michael Horsch, zakladatel společnosti, který okomentuje současné trendy v zemědělství. Na závěr akce proběhne praktická ukázka techniky v polních podmínkách. Bohatý doprovodný program doplní atrakce pro děti a chybět nebude ani chutné občerstvení.

Prakticky se předvedou konkrétně secí stroje Horsch Pronto 6DC, Horsch Maestro 8CX, Horsch Focus 6DT, Horsch Avatar 8.16SD, meziřádkový kypřič Horsch Transformer VF, nožové válce Horsch Cultro TC, prutové brány Horsch Cura ST, tažený postřikovač Horsch Leeb 4AX, Horsch Leeb 6LT, Horsch Leeb 8 GS, nesený postřikovač Horsch Leeb 2.2 CCS a samojízdný postřikovač Horsch Leeb PT 6300 a Horsch Leeb VN 6300.